Erdemli Belediyesi nöbetçi personel uygulamasına geçti | Güney Gazetesi Mersin

Erdemli Belediyesi nöbetçi personel uygulamasına geçti

Erdemli Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında nöbetçi personel uygulamasına geçti.

Erdemli Belediyesi nöbetçi personel uygulamasına geçti


Erdemli Belediyesi, Cumhurbaşkanlığının yayınladığı idari izin genelgesine uygun olarak her birimde iş akışı ve hizmeti sekteye uğratmayacak şekilde en az bir tane personel bulunması ve diğer personellerin idari izine ayrılması ya da uzaktan interaktif erişim yoluyla çalışmalarına devam etmeleri şeklinde uygulama hayata geçirildi.

 Bu uygulama kapsamında belediyede personel sayısı asgari düzeye çekilerek sosyal izolasyon kurallarının uygulanmasına geçilmiş oldu. Belediyede hem hizmet akışı sekteye uğramıyor, resmi evrakların ikamesi sağlanıyor ve personeller de koronavirüsün yayılmasına önlem amaçlı evlerinde kalıyor.

 

BELEDİYEYE GİRİŞLERDE ATEŞ ÖLÇÜMÜ VE DEZENFEKTAN ZORUNLULUĞU

Erdemli Belediyesi’nde alınmış olan kurum içi tedbirler kapsamında belediyeye gelen vatandaşların ateşleri ölçülüyor. Normal seviyede vücut ısısı değerlerine sahip vatandaşlar için işleme devam edilerek; ateş derecesi yüksek vatandaşlar hastaneye yönlendiriliyor. Tedavi olunduğuna dair belge ile gelerek vücut ısısı normal seviyeye ulaşmış olması koşuluyla işlemlerine belediye içerisinde devam ediliyor.  Vatandaşlara belediyeye giriş yaparken de dezenfektan kullandırılıyor.

 

ÖN BÜRO BENZERİ UYGULAMA İLE VATANDAŞLARIN İŞLEMLERİ ZEMİN KATTA GERÇEKLEŞİYOR

Belediye Binası girişinde zemin kat danışmada oluşturulan ek birimde; her gün nöbetçi bir amir eşliğinde görevli personel vatandaşları karşılıyor. Oluşturulan ön büro; işlem için gelen vatandaşların işlemlerini soruyor, yapılacak işlemlerin vatandaşın belediye binasına girmeden gerçekleştirilmesi için uğraşılıyor. Tek bir işlem için gelen birden fazla kişi içeri alınmıyor, sadece talepe muattap kişinin belediye binasına girişi sağlanıyor.

Her sabah belediye hizmet binası önünde sahada dezenfeksiyon işlemlerini yürüten ekipler toplanarak, yürütülecek faaliyetlerin planlaması yapılıyor. Koronavirüs ile mücadele için belediye bünyesinde oluşturulan komisyondaki doktor ve kimyagerler; saha ekiplerini iş güvenliği açısından bilgilendiriyor. (Haber Merkezi)