Mersin’de ilaçlanmamış taksi kalmayacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de ilaçlanmamış taksi kalmayacak

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, tüm dünyayı etkisi altına alan Türkiye’de de görülen koronavirüs salgınına karşı odaya kayıtlı 1000 taksi ve Erdemli’ye çalışan minibüsleri hiçbir ücret almadan ilaçlatarak destek veriyor. İlaçlama çalışmaları hafta sonu da devam etti.

Mersin’de ilaçlanmamış taksi kalmayacak


Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da ilaçlama çalışmalarına bizzat nezaret ederek denetim yaptı.

Sarı yaptığı açıklamada, ‘Koronavirüs ile tüm bakterilerin yok edilmesine yönelik, 1000 taksi ve 200’e yakın minibüsün ilaçlanmasını geçen hafta her gün yüzlerce insanımızın girip çıktığı oda binamızın tüm katlarını ilaçlatarak başlattık. Daha sonraki günlerde onlarca taksi ve MESKOP’a ait 184 minibüsün ilaçlanmasını gerçekleştirdik. İlaçlama işlemine kaldığımız yerden devam ederek ulusça başlatılan mücadeleye Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak katkı sunmak için, taksicilerimizin işlerin olmadığı Pazar gününü seçtik ve Mersin halkının herhangi bir endişeye kapılmadan seyehat etmelerini sağlamak için yüzlerce taksimize sabah saat 9.00’da oda önündeki caddede olmaları için çağrı yaptık ve bu taksilerin vürüs, bakteri ve mikroplara karşı ozon-3 ve haşerelere karşıda biyosidal ürünle ilaçlanması yapılmıştır. Dezenfekte edilen araçlarımız kayıt altına alınmış ve ilaçlanan araçlara ‘bu araç ilaçlanmıştır’ uyarı çıkartmaları yapıştırılmıştır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)