Karantinadakilere yiyecek desteği Kızılay’dan | Güney Gazetesi Mersin

Karantinadakilere yiyecek desteği Kızılay’dan

Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, KKTC ve Lübnan’dan gelen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu’nda karantina altında tutulan 1000 kişinin beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Karantinadakilere  yiyecek desteği Kızılay’dan


Hasan KÜÇÜK

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın ve ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, bu süreçte vatandaşlara destek olmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde KKTC’den gelen öğrenciler ile Lübnan’dan gelen TIR şoförlerininde aralarında bulunduğu 1000 kişinin Mersin’deki Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda karantina altında tutulduklarını ifade eden Köse, “Valimiz Ali İhsan Su’nun talimatı ile bu vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olduk. Yurt İdaresinin de desteği ile şu anda 3 öğün yemek hizmetinin yanında kantin ve diğer ihtiyaçları da özel donanımlı görevlilerimiz tarafından karşılanıyor” dedi.  

65 yaş üstü vatandaşlara hizmet için ilçe kaymakamlıkları öncülüğünde oluşturulan Vefa Destek Grubu’nda ilçe başkanlarının görev aldığını anlatan Köse, “Başkanlarımızı ve yöneticilerimiz kamu görevlileri ile birlikte 65 yaş üstü ve dezavantajlılara gerekli desteği vermekte” şeklinde konuştu.