“Minibüsçüler zararına çalışıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Minibüsçüler zararına çalışıyor”

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüse karşı verilen küresel mücadele nedeniyle minibüsçülerin zararına çalıştığını belirterek, "Biz de alınan kararları destekliyoruz. Ancak evine ekmek götürmek zorunda olan esnafımızın desteklenmesi için acil önlemler alınmalı" çağrısı yaptı.

“Minibüsçüler zararına çalışıyor”


Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, yaptığı açıklama ile minibüsçü esnafının durumuna dikkat çekti. Başkan Biricik, "Uzmanlar, tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınından korunmak için gerekmedikçe evden çıkmayın uyarısı yapıyor. Sosyal hayatı derinden etkileyen salgın nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki kullanım yok denecek kadar azaldı” dedi.

 

"HEPTEN BİZ ESNAFLARI BİTİRDİ"

Bu nedenle Mersin’deki minibüsçülerin zararına çalıştığını ifade eden Biricik, “Son yarı yarıya çalış, 7 kişiden fazla yolcu alma uygulaması hepten biz esnafları bitirdi. Bizler de halk sağlığı adına alınan bu kararları önemsiyoruz. Esnaf olarak alınan kararlara 'önce sağlık' diyerek harfiyen uyuyoruz. Ancak evine ekmek götürmek zorunda olan minibüsçü esnafımız, ekonomik olarak en çok etkilenen kesim” ifadelerini kullandı. 

 

“KORONA BİZİ ÖLDÜRMEZSE KRİZ ÖLDÜRECEK”

Esnafın kendi sağlığını riske atarak sokağa çıkmak zorunda kaldığını anlatan vurgulayan Biricik, “Bizler de can taşıyoruz. Bizler de tedirginlik yaşıyoruz. Evine ekmek götürmek zorunda. Tedbir alınmadığı takdirde Korona biz öldürmezse kriz öldürecek" şeklinde konuştu.

 

“MAZOTTA İNDİRİM YAPILSIN”

Alınabilecek tedbirleri de paylaşan Başkan Biricik şöyle devam etti: "Yaşanan bu salgını hep birlikte aşacağımıza inancım tam. Bugün birlik olma zamanı. Ancak hastalıkla mücadele ederken ekonomimizi de korumamız gerekiyor. Sadece Mersin değil, tüm Türkiye'deki minibüsçü esnafımız aynı durumda. Bu konu ile esnafım adına, ilgili yetkililerin minibüsçü esnafına da mazot ÖTV'sinden indirim yapılmasını talep ediyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyorum." (Haber Merkezi)