Özel bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, koronavirüs salgını nedeniyle kapsamlı bir karantina kararının alınmasının asıl nedeninin ekonomi olduğunu söyledi. Aşener, “Korona ile mücadele ederken vefat eden bütün doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının şehit ilan edilmesi gerektiğini öneriyorum. Ailelerine de aynı terör şehidi gibi davranılmasını öneriyorum. Hastanelerinin içinde görev yapan ama sağlık personeli dışında kabul edilen her bir arkadaşımıza pirimin, ek paranın bu arkadaşlara da verilmesini öneriyorum” dedi.
Ücretli öğretmen, taksi şoförleri, evlerde çalışanlar yevmiyelidir. Hayatını günlük olarak kazanan insanların da destek paketinden yararlanması gerektiğini bunun peşine düşeceğini ifade eden Akşener, “Adına ister sokağa çıkma yasağı deyin, ister zorunlu karantina deyin, yapılması gerekliliğini söylüyorlar. Adına ne derseniz deyin, bunu yapacak olan hükümettir. Hükümet bunu yaptığı andan itibaren evde kalmaya başlamış olan her insanın, işçinin, emekçinin, memurun, işsizin ekonomik giderlerini karşılamak zorundadır. Kendi kendinize olağanüstü hal ilan ettiğinizde devletin böyle bir yükümlülüğü yoktur. Bu birinci kaçış noktasıdır” şeklinde konuştu.
“ZORUNLU KARANTİNAYI DEVLET İLAN ETMELİ”
Bilim insanlarına göre herkesin tehdit altında olduğunu söyleyen Akşener şöyle devam etti: “Sayın Bakan Fahrettin Koca ‘Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin’ dedi. Bilim kurulu üyeleri herkesin evlerinde kalmaları gerektiğini söyledi. Ama zorunlu karantinayı devletin ilan etmesi gerekir. Bunu bilim insanları da Bilim kurulu içindekiler de söylüyor. Bu niye olmuyor diye bakmamız lazım. Her konuda son söz sayın Erdoğan’da. Bilgisayar üzerinden yapılan bir konuşmada Milli Eğitim Bakanı okullardaki tatilin devamını Sayın Erdoğan’a sordu. Talimatını sordu. Karar böyledir, siz onaylıyor musunuz diye sormadı. Ben sayın Koca’yı iyi niyetli buluyorum. Bazı olumlu işler var. Reklam filmleri, bilgilendirmeler tamam; şeffaf olmaya çalışıyor ama bu imkansız. Ama çok başlılık var. Mesela İçişleri Bakanlığı bir partnerdir bu işte. Milli Eğitim, Ekonomi Bakanlığı partnerdir. Ama koordinatör Sağlık Bakanlığı olmalıdır. Ama gerekirse bir numaradan cevap isteyebilirsiniz. Valiler görevlendirilmiş değil. İçişleri Bakanlığı genelge çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde, Bilim Kurulu’nun önerilerini, benzerlerini Vali’nin başkanlığında illerde yapmak zorundasınız. Bu yok, bir keşmekeş var.” (Haber Merkezi)