Karantinada rezalet paylaşımlar | Güney Gazetesi Mersin

Karantinada rezalet paylaşımlar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında KKTC’den gelerek Mersin’deki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Kırkkaşık Öğrenci Yurdu’nda kalan bazı kişilerin öğrencilerin dolaptaki kilitli eşyalarına zarar verdikleri önü sürüldü. Odalardaki dolapların kilitleri kıran bazı kişilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar tepkiyle karşılandı.

Karantinada rezalet paylaşımlar


Ahmet Sütçü/ Özel-Haber

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen 395 öğrenci ile Lübnan’dan gelen 44 tır şoförü korona virüsü tedbirleri kapsamında Mersin’de karantinaya alındı.

BİR ARAYA GELİP ALKOL ALDILAR

Mersin’deki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Kırkkaşık Öğrenci Yurdu’da karantinaya alınan bazı kişilerin, yurtta normal dilimde kalan ve kız öğrencilerin dolaptaki kilitli eşyalarına zarar verdiği iddia edildi. Odalardaki dolapların kilitleri kıran bazı kişilerin, sosyal medyada yaptıkları paylaşımla sosyal medyada büyük tepkiye maruz kaldı. Karantinada kalan kişilerin, odalarda tek kişi kalmaları gerekirken bir araya gelerek alkol aldıkları ve bunu sosyal medyada paylaştıkları görüldü.

ÖĞRENCİLER SOSYAL MEDYADA AYAKLANDI

Karantinadaki kişilerin paylaşımları, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler telefonla kız yurduna ulaşmaya çalışırken bazı öğrenciler ise tepkilerini sosyal medyada

dile getirdi.  Öğrenciler Twitter aracılığıyla seslerini yurt yetkilileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na duyurmaya çalıştı. Tweet atan Sena isimli kullanıcı; “Mersin KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda karantinaya aldığınız birtakım şahısların yaptıkları. Aynı zamanda dolap kilitlerimizi kırıyorlar. Bir an önce iletişime geçilip bilgi almak istiyoruz” dedi.

KARANTİNADAKİLERİN SPOR VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Nursel isimli bir kullanıcı ise, “Gözlerim yaşarıyor, eşyalarımız, odalarımız ne kadar emin ellerde ne kadar güzel hallerde” diyerek karantina altındaki kişilerin oda içinde yatakları yan çevirerek spor yaptığı videoyu paylaştı.

“ÖZEL EŞYALARIMIZ KULLANILIYOR”

Kırkkaşık Öğrenci Yurdu’nda kalan Şeyma isimli kullanıcı ise, “Mersin KYK Kız Yurdu’nda sözde karantina altında olanlar aynı odaya giriyor. İçki içiyor. Dolapların kilidini açıyor. Özel eşyalarımız kullanılıyor. Sadece biraz saygılı olmaları gerekiyordu ama bir tek onu yapmıyorlar” sözlerini kullandı.

“GİRİP EŞYALARIMIZI ALMAK İSTİYORUZ”

Twitter’da sesini duyurmaya çalışan Sib isimli kullanıcı da, “Mersin KYK Kız Yurdu ile ilgili fotoğraflar görüyoruz. Telefonları hiç kimse cevaplamıyor. İçerde önemli eşyalarımız vardı. Dolap kilitlerinin kırılıp eşyalara zarar verildiğine dair söylentiler var. Girip eşyalarımızı almak istiyoruz” dedi.

YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Mersin Kırkkaşık Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınan kişilerin yaptıklarına, yurtta kalan öğrenciler büyük tepki gösterirken yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaşanan durumun ardından nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu olurken ‘yaptırım uygulanacak mı?’ sorusunu akıllara getirdi.