Kaya’nın gözü play-offta | Güney Gazetesi Mersin

Kaya’nın gözü play-offta

Nurullah Kaya yaptığı açıklamada; “Art arda 5 galibiyet aldık. Son maçta Manisa’ya mağlup olduk. Şu süreç hızını almış takımı frenledi. İnşallah her şey yoluna girdiğinde hedefimize ulaşırız” dedi

Kaya’nın gözü  play-offta


TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nun deneyimli futbolcusu Nurullah Kaya, alt liglerin sesi olan Altligler sosyal medya hesabında moderatör Abdullah Akgül’ün sorularını yanıtladı. Nurullah Kaya, futbolculuğa nasıl başladığından, Mersin İdman Yurdu’nun kapanış sürecini ve Tarsus İdman Yurdulu günlerini anlattı.

“FUTBOLU ÖZLÜYORUZ”

Koronavirüs günlerini anlatan deneyimli futbolcu Nurullah Kaya, “Futbolsuz günlerimiz sıkıcı. Alışılmışın dışında geçiyor. Futbolu özlüyoruz ama yapacak bir şey yok. Umarım en kısa sürede bugünleri atlatırız” şeklinde görüş belirtti.

“FUTBOLA GEÇ BAŞLADIM”

Futbola başlama hikayesini anlatan Nurullah Kaya, “Futbola başlama hikayem enteresan. Futbola istekli başlamadım. Geç başladım. Lisede futbola başladım. Beden eğitimi öğretmenlerimin yönlendirmesiyle önce okul takımı sonra Mersin İdman Yurdu altyapısına giden bir süreç oldu. Şansıma tabi beden eğitimi öğretmenimin altyapı hocası olması benimde avantajımdı. O şekilde başladım” dedi.

“İNŞALLAH HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ”

Tarsus İdman Yurdu ile yakaladıkları çıkışı değerlendiren deneyimli futbolcu, “İkinci yarıya kötü başladık. Akabinde seri yakaladık. 5 maç üst üste kazandık. Son maç Manisa’ya mağlup olduk. Fakat play-off potasına yakınız. Deplasmanda Afyonspor’u yendik. Bizim için çok iyi bir neticeydi. Samsun aldı götürdü. Play-offa kalmak istiyoruz. Bu süreç bize zarar verdi gibi. Çünkü hızını almış bir takımdık. Frenledik. İnşallah her şey yoluna girdiğinde hedefimize ulaşırız” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİMİ MERSİN İDMAN YURDU’NA BORÇLUYUM”

Yıllarca emek verdiği Mersin İdman Yurdu’nun kapanma sürecini anlatan Nurullah Kaya,  “Benim kendi adıma yaralarımdan bir tanesi Mersin İdman Yurdu. Her şeyimi Mersin İdman Yurdu’na borçluyum. Maddi tarafı bir yana manevi olarak çok üzüldüm. Süreç şöyle; en büyük sıkıntı yönetim kısmındaydı. Takımın yönetimi değil şehrin yönetimindeydi. Şehir takıma sahip çıkmadı. Takıma sırt çevirdiler. Güzide, yılların kulübü bu duruma düştü” sözlerini kullandı.

“KULÜPLER ŞİRKETLEŞMELİ”

Kulüplerin şirketleşmesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Kulüplerin şirketleşmesi gerekiyor. Yönetim kısmının sorgulanması gerekiyor. Zarar-kar kısmının olması gerekiyor. Şirketler bunu çok iyi yapıyor. Kulüp yönetimleri bunu dikkate almıyor. Bana göre kulüpler şirketleşmesi gerekiyor” dedi.

“DEMİRSPOR TARAFTARI BENİ BAĞRINA BASTI”

Adana Demirspor’da oynadığı yarım sezonluk dönemi değerlendiren Nurullah sözlerini şöyle tamamladı: “Devre arasının son gününde ve saatlerinde Adana Demirspor ile anlaştım. İlk gittiğim zaman hatta ilk hafta çok sıkıntı yaşadım. Benim adıma çok şanlı hafta geçti. Konyaspor maçında gol attım maç 3-3 bitti. Sonuca odaklı bir spor futbol. Yarım sezonda başarılı olunca taraftar beni bağrına bastı.”