Göz sağlığına dikkat! | Güney Gazetesi Mersin

Göz sağlığına dikkat!

Koronavirüsten dolayı uzun süredir evde eğitim alan öğrenciler için bu sürecin uzaması tehlike oluşturuyor. Bilgisayar ve tablet önünde geçirilen zamanın artması sonucu uzmanlar, “Ekran süresi kısıtlı tutulmalı. Güneş gören bir yerde gözler dinlendirilmeli” uyarısında bulundu.

Göz sağlığına dikkat!


İBRAHİM AYDEMİR

 

Koronavirüsün Türkiye’de ilk ortaya çıkmasından sonra evde televizyon ve internet aracılığıyla uzaktan eğitim alan öğrenciler için dikkat edilmesi gerekiyor. Bilgisayar ve tablet başında geçirilen sürenin uzaması çocukların göz sağlığı için tehlike oluşturuyor.

Bilgisayar ve tablet başında uzun süre vakit geçirmenin çocuklarda özellikle göz sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayan uzmanlar, günde bir saat uzağa bakılarak gözlerin dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Velilere uyarılarda bulunan uzmanlar, çocukların sağlığına dikkat edilmesi gerektiği vurgusu yaptı.

Küçük yaşlarda uzun süre yakına bakmanın miyop gelişimini tetiklediğini belirten uzmanlar, günde en az 1 saat uzağa bakacak şekilde aktiviteler yapılması gerektiğini belirtti.

Ders dışı zamanlarda cep telefonu, tablet veya bilgisayarla geçen sürelerin kısıtlı tutulması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların günde bir saatlerini güneş gören yerlerde uzağa bakarak geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.