Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası! | Güney Gazetesi Mersin

Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası!

Silifke’de aile hekimi olarak görev yaparken koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in adının yaşatılması için sosyal medyadan kampanya başlatıldı. Dr.Erdinç Şahin’in adının sağlık kompleksine verilsin kampanyasına MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer destek verdi.

Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası!


Ahmet SÜTCÜ

Silifke’de aile hekimi olarak görev yapan 2 çocuk babası Dr. Erdinç Şahin, koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı hastanede 23 Nisan’da hayatını kaybetti. Silifke’de oldukça seviyen Dr.Erdinç Şahin’in adının yaşatılmasını isteyen vatandaşlar sosyal medyadan ‘Erdinç Şahin’in adı Sağlık Merkezi’ne verilsin’ kampanyası başlattı.

 

“ÖLÜM RAPORUNA VİRAL PNÖMONİ YAZILDI”

Silifke Mukaddem Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi 51 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin, bir süre önce hastalanarak Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Dr. Erdinç Şahin, 23 Nisan 2020 tarihinde yaşamını yitirdi. Dr.Erdinç Şahin’in koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği iddia edilirken ölüm raporuna ise 'bulaşıcı hastalık – doğal ölüm' olarak işaretlendiğini ve ölüm nedeni kısmına 'viral pnömoni' yazıldığını öğrenildi. Türk Tabipler Birliği’nin talebi ile otopsi yapılan Şahin’in raporunun çıkması beklenirken sosyal medyadan Dr.Erdinç Şahin’in adının yaşatılması için kampanya başlatıldı. Sosyal medya üzerinden SağlıkŞehidiDr.ErdinçŞahinSilifkeSağlıkKompleksi hastagıyla baştılan kampanyaya destekler gelmeye başladı. Facebook, İnstagram ve twitter üzerinden onlarca kişi paylaşım yaparak Dr.Erdinç Şahin’e destek verdi.

 

400 KİŞİ İMZA ATTI

Sosyal medya üzerinden Dr.Erdinç Şahin için başlatılan kampanyanın yanı sıra Change.org üzerinden de imza kampanyası başlatıldı. Dr.Erdinç Şahin’in adı Silifke’de Sağlık Kompleksi’ne verilsin kampanyasına 400 kişinin imza attığı öğrenildi.

 

BAKİ ŞİMŞEK’TEN DESTEK GELDİ

Öte yandan Dr.Erdinç Şahin için başlatılan kampanyaya,  Mersin’i mecliste temsil eden 13 milletvekilinden sadece Baki Şimşek destek verdi.  Twitter hesabından açıklama yapan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, başlatılan kampanyaya sessiz kalamadı. Şimşek attığı tweetle kampanyaya destek verirken  şu ifadeleri kullandı: “Koranavirüsten hayatını kaybeden hemşerimiz sağlık şehidimiz Dr.#ErdinçŞahin’in adının yaşatılması Silifke merkeze yapılan komplekse Erdinç Şahin Sağlık Merkezi ismi verilmesi Silifkeli hemşerilerimin talebidir.”

 

“YERİNDE VE HAKLI OLAN BU KAMPANYAYI DESTEKLİYORUM”

Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in desteğinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de açıklama yaparak kampanyaya destek verdi. Başkan Seçer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İnsanlık olarak zor günlerden geçiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının verdikleri mücadeleyi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu süreçte, görevleri gereği tüm riskleri göğüsleyerek hastalarla doğrudan temas eden, onları hayata bağlayan fedakâr sağlık çalışanlarımız, canlarını ortaya koyarak gece gündüz demeden çalışıyorlar. Hiç tanımadığı insanların yaşaması ve sağlıklarına kavuşmaları için mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızı korumak, haklarını gözetmek ve onlara gözümüz gibi bakmak toplum olarak ortak sorumluluğumuzdur. Bu zor günlerdeki mücadelenin başarıya ulaşması için bu şarttır. İşte tam da böylesi bir dönemde, Silifke ilçemizde Aile Hekimi olarak görev yaparken hayata gözlerini yuman memleketimizin evladı Dr. Erdinç Şahin’in vefatı hepimizi çok üzdü.

Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde de yıllarca görev yapan Şahin’in acı haberi sonrası, adının ilçemizde yeni açılacak sağlık kompleksine verilerek yaşatılması için sosyal medyada kampanya başlatıldığı bilgisini edindim. Son derece yerinde ve haklı olan bu kampanyayı destekliyorum. Dünyamız, ülkemiz ve kentimiz insanlık son derece önemli bir sınav verirken, bu mücadelede adını en önüne adını yazdırmış Dr. Erdinç Şahin’in isminin bir sağlık kompleksine verilerek ölümsüzleştirilmesi, Şahin’in acısını yüreklerinde hissedenlerin acısını az da olsa hafifleteceğine yürekten inanıyorum. Canı pahasına toplum sağlığı için çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum.”

 

“MERSİN’İN BU KONUYA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Yapılan kampanyaya bir destekte diş hekimi Dr. Kutlay Özcan, tarafından geldi. Dr. Kutlay Özcan yaptığı açıklamada, ‘’ Yıllarca Silifke halkına doktor olarak hizmet etmiş Uzuncaburç’un evladı Dr. Erdinç Şahin’in koronayla mücadelede ani vefatı başta Silifke olmak üzere tüm Mersin’i yasa boğmuştur. Bu zor günlerimizde mücadele veren doktorumuzun isminin, eski devlet hastanesinin yerine yapılacak sağlık kompleksine verilmesi isminin ebedi kalmasını sağlayacak ve Mersin halkının acısını bir nebze hafifletecektir. Bu konuya tüm Mersin’in sahip çıkmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.