“Erken alınmış bir karar” | Güney Gazetesi Mersin

“Erken alınmış bir karar”

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, koronavirüs salgını sonrası normalleşme planı kapsamında Mersin’in de aralarında bulunduğu 7 ile seyahat yasağının kaldırılması ile 11 Mayıs’ta açılacak AVM’ler ve berberlerle ilgili kararı değerlendirdi.

“Erken alınmış bir karar”


Hasan KÜÇÜK 

Alınan kararın erken erken olduğunu ifade eden Antmen, Bilim Kurulunun sürekli 15 Mayıs’ta durumun görülüp ona göre kararlar alınması yönünde açıklamalar yaptığını hatırlattı.

 

“ERKEN ALINMIŞ BİR KARAR”

Birdenbire böyle bir karar alındığını ifade eden Antmen, “Mersin, Antalya, Muğla, Hatay gibi turistik yerleri açtılar hep. Esas kaygıları ekonomik. Turizmi canlandırmaya çalışıyorlar. Muhtemelen. O açıdan ben erken alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. İkinci dalga açısından bir riskin olduğunu düşünüyorum. O nedenle keşke 15 Mayıs’tan sonra duruma göre karar verebilselerdi” dedi.

AVM’lerinde 11’inde büyük olasılıkla açılacağını ifade eden Antmen, “Böyle tamamen yasaklama şeklinde değil de denetlemenin çok ciddi şekilde yapılması gerekiyor. 15’inden önce karar verildiği için o da yanlış ama en azından açıyorsanız kurallara uyum konusunda çok ciddi şekilde denetlenmesi gerekiyor. Maske meselesinin mutlaka ama mutlaka çözülmesi lazım. O açıdan maske satışlarının serbest bırakılması olumlu bir şey ama karaborsa meselesini önleyebileceklerse gerçekten makul fiyatlarla satılmasını sağlayacaklarsa olumlu bir şey. Ama AVM’lere girerken çıkarken maske meselesi dezenfekten meselesinin daha fazla üzerinde durulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“İYİ DENETLENEBİLİRSE BERBERLERİN AÇILMASI OLUMLU”

Berber ve kauförler için de benzer karar alındığını anlatan Antmen, “Bu meslekler içinde gerekli önlem alınmalı. Bir dolu bir boş şeklinde çalışılacağı, içeriye herkesin alınmayacağı şeklinde kurallar getirmişler. İyi denetlenebilirse sıkıntılar giderilebilirse olumlu bir şey berberlerin açılmasI ancak keşke 15 Mayıs’ı bekleselerdi daha iyi olurdu” ifadelerini kullandı.

Antmen, Adana için seyahat izni kaldırılmazken Mersin’in kaldırılmasını nasıl değerlendirdikleri yönündeki soruya şöyle cevap verdi: “Mersin için son olarak koronavirüsten dolayı 8 ölüm, 248 vaka açıklama yapıldı. Adana çok fazla turizm alan bir yer değil. Vaka sayısı Mersin’den daha fazla olması nedeniyle muhtemelen Adana’yı o işin içine sokmadılar. Hatay’dan Mersin’e gelmeye çalışan bir kişi Adana’yı nasıl aşıp gelecek o biraz sıkıntılı ama herhalde onun bir formülünü bulurlar. Ben Mersin’in açılıp Adana’nın açılmamasını iki şeye bağlıyorum. Bir Turizm açısından Mersin daha önemli birde vaka sayısının daha az olması nedeniyle ona cesaret edebildiler.”