Mekanın Sahipleri geri döndü! | Güney Gazetesi Mersin

Mekanın Sahipleri geri döndü!

Mersin’de koronavirüs nedeniyle 50 gündür dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamanın 4 saatliğine kaldırılması ile parklarda ve sokaklarda güzel havanın tadına çıkardı. Sahilde güneşlenen, yürüyüş ve spor yapan vatandaşlar yürüyüş yapamadıkları için adale ve kaslarının kalmadığını ifade ederek, haftada birkaç defa çıkabilseler uygulamanın daha iyi olacağını dile getirdi.

Mekanın Sahipleri geri döndü!


Hasan KÜÇÜK

Mersin’de koronavirüs nedeniyle 50 gündür dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamanın 4 saatliğine kaldırılması ile parklarda ve sokaklarda güzel havanın tadına çıkardı. Bugün saat 11.00`de başlayan sokağa çıkma izni ile birlikte Mersin’de yaşlı vatandaşlar maskelerini de takarak parklara ve sokaklara akın etti. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki sahilde yürüyüş ve spor yapan vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. 

Adnan Menderes Bulvarı’nda yürüyüş ve spor yapan 78 yaşındaki Yahya Atlı, “Bu karar bizim için iyi oldu. Çok memnunuz, Kendimize geldik ama kısa. Her gün veya haftada birkaç saat çıksak çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

75 yaşındaki İlhan Pil ise “Ne söylerlerse ona uymak mecburiyetindeyiz. Dışarı çıkmamız iyi oldu. Yürümüye yürümeye adale-kas felan kalmadı artık. Elimiz ayağımız titremeye başladı. Bu 4 saat az. Ama haftada böyle kimse olmamak şartıyla birkaç defa yapsalar o zaman daha iyi olur” diye konuştu.

77 yaşındaki Saldıray Özmen de “Bizler yeni doğmuş gibi dışarıda geziyoruz. Çünkü 50 gündür evin içinde idik. Halimize şükürler olsun. Rahatsızlığımız yok. Kendi kendimize durduk. Şimdi biraz dışarı çıktık. Sosyal mesafeye uyarak maske takarak yürüyüş yapıyoruz. Spor yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Deniz kenarında güneşlenin Hanım Koçak ise “Hep evde idik. Ne dışarı çıktık ne balkona. Bizim için çok iyi oldu. Biraz daha zamanı erkene alsalar iyi olur. Hava sıcak oluyor. Otura otura rahatsız olduk” dedi.

Abidin Koçak ta evde otura otura yürümeyi unuttuklarını ayaklarının şiştiğini söyledi.