Şehitlikte duygulu Anneler Günü buluşması | Güney Gazetesi Mersin

Şehitlikte duygulu Anneler Günü buluşması

Mersin’de bu yıl il defa oğulları olmadan Anneler Günü geçiren Şehit Mert Kaya’nın annesi Ümmü Kaya ile Şehit Mustafa Korkmaz’ın annesi Yeter Korkmaz, bu özel günde şehitlikteki oğullarının mezarını ziyaret etti.

Şehitlikte duygulu Anneler Günü buluşması


Hasan KÜÇÜK

Geçen yıl Kasım ayında Bilecik'te, uygulama noktasında sivil bir aracın çarpması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Mert Kaya’nın annesi Ümmü Kaya ile Hakkari Yüksekova'da 23 Ekim'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz Anneler Günü’nde Mersin Şehitliği’ndeki oğullarının mezarını ziyaret etti. Oğullarının mezarına karanfil bırakarak dua eden anneler duygu dolu anlar yaşadı. Anneler göz yaşlarını tutamadı.

 

“YAVRUMUN BUGÜN DOĞUM GÜNÜ İDİ”

Şehit Mert Kaya’nın annesi Ümmü Kaya, Güney’e yaptığı açıklamada, “Öncelikle bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Yavrumun bugün doğum günü idi. Her sene Anneler Günü’nde beni arar günümü kutlardı. İlk defa bu sene oğlum olmadan anneler günü geçireceğim” dedi. Konuşması sırasında duygulanan anne göz yaşlarını tutamadı.

 

HER SENE AĞABEYİNİ ARAR HEDİYE ALDIRIRDI

Şehit Mustafa Korkmaz’ın annesi Yeter Korkmaz ise “Her Anneler Günü’nde oğlum sabah kalktığında beni arar Anneler Günümü kutlardı. Mesaj çekerdi. Ağabeyini arayarak bana hediye almasını söylerdi. Bu yıl ise ilk defa oğlum olmadan Anneler Günü geçiriyoruz. Biz onun mezarına gelerek dualar ediyoruz” şeklinde konuştu.