Hasret bitti! | Güney Gazetesi Mersin

Hasret bitti!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan berberler ve kuaförler 50 gün sonra müşterilerine tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı. Fasih Kayabalı Caddesi’nde berberlik yapan Mevlana Demir, “Maddi-manevi sıkıntılar yaşadık. İşimize tekrar kavuştuk. Dünyanın en mutlu insanı biziz” dedi.

Hasret bitti!


Hasan KÜÇÜK     

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler yeniden hizmete başladı. Berberlerin açılmasıyla müşteriler hijyen kuralları kapsamında tıraşlarını oldu.

 

“UZUN SÜRE İŞTEN AYRI KALMAK ÇOK KÖTÜ”

Mesudiye Mahallesi Fasih Kayabalı Caddesi’nde berberlik yapan Mevlana Demir, maddi ve manevi olarak 50 günde sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Faturalarının yanında Bağ-Kur ve dükkan kiralarını ödeyemediklerini ifade eden Demir, “Bu süreçte olanlar cepten harcadı olmayan borçlandı.

Uzun süre dükkandan ayrı kalmak çok kötü. Çalışmak lazım. Şu an çalışıyoruz, insanlara hizmet ediyoruz, dünyanın en mutlu insanı biziz” diye konuştu.

 

 

“TEK KULLANIMLAK MALZEMELER EKSRA YÜK GETİRECEK”

Çalışırken hijyene büyük önem verdiklerini anlatan Demir, “Maske ile traş etmek zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Mecburen katlanacağız. Havlu ve diğer sarf malzemelerini tek kullanımlıkları tercih ediyoruz. Ustura traşı yok. Makineleri ve ellerimizi her traştan sonra dezenfekte ediyoruz.  Randevu ile traş yapıyor herkesi içeriye almıyoruz. Sadece çalışan ve müşteri var. Bittiği zaman diğer müşteriyi içeriye alıyoruz” şeklinde konuştu.

Tek kullanımlık malzemelerin masraflı olduğunu ve ekstra bir yük getirdiğini anlatan Demir, “Bu ister istemez müşteriye yansıyacak. Fiyatlar otomatik olarak artacak” şeklinde konuştu.

 

BERBERLERE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Erdemli de ise berberler ve kuaförler, berberler sokağında alkışlar ve çiçeklerle karşılandı. İlk müşterilerden Avukat Mete Sağır berberlerin kapalı olmasının  herkesi etkilediğini belirterek, “Geçim sıkıntısı çektiler. Açılmaları herkesi sevindirdi” dedi.