Başarır’dan uçurtma yasağına tepki | Güney Gazetesi Mersin

Başarır’dan uçurtma yasağına tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Valiliği tarafından elektrik kesintileri gerekçe gösterilerek uçurtma uçurmanın yasaklanmasına tepki gösterdi. Başarır kararı “skandal” diye nitelendirdi.

Başarır’dan uçurtma yasağına tepki


Mersin Valisi Ali İhsan Su, yayınladığı "genel emir" ile Mersin'de uçurma uçurtulmasını yasakladı. Genel emirde “Son zamanlarda bazı mahallelerde yoğun ve kontrolsüz şekilde uçurulan uçurtmaların elektrik tellerine çarpması veya takılması nedeniyle; elektrik kesintisi ve elektrik arızalanma sebebiyet vererek hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu hem de solunum cihazı gibi bazı tıbbi cihazlara bağlı hastalar başta olmak üzere birçok vatandaşımızı mağdur ederek elektrikli cihazlara zarar verdiği ilgili idareler tarafından bildirilmektedir. Ayrıca uçurtmaların elektrik tellerine çarpması ve dolanması nedeniyle yangın riskini artırdığı, hava araçlarının iniş ve kalkışlarında uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu bilinen bir gerçektir" denildi.

 

“SANIYORUM Kİ UÇURTMAYI YASAKLAYAN TEK ÜLKEYİZ”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kararı “skandal” diye nitelendirerek, “Birçok tedbire ihtiyaç var Mersinlinin, çiftçinin, işçinin, 65 yaş üstünün var. Ama en son tedbir uçurtma yasağı olmalıydı” dedi. Uçurtmaya neden yasak konulduğunu merak ettiğini ifade eden Başarır, “Herhalde Mersin Valisi Uçurmayı Vurmasınlar filmindeki cezaevi müdüründen esinlendi. Biz ilk fırsatta ailem, partililerimle uçurmayı uçuracağız, evet yasaklara inat” diye vurguladı.

Başarır, kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da şöyle eleştirdi: "Gökyüzünde uçuşan meleklerin ayaklarına dolanmasını sebep gösterip uçurtmayı yasaklayan Afganistan ve Pakistan’ın ardından sanıyorum ki uçurtmayı yasaklayan tek ülkeyiz!"