Mezarlıklar bayrama hazır | Güney Gazetesi Mersin

Mezarlıklar bayrama hazır

Mersin merkez ve ilçelerdeki 2 bin 200 mezarlıkta temizlik ve bakım çalışmaları yapılarak Ramazan Bayramı’na hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar, Cenaze Hizmetleri Defin Şube Müdürü Ercan Karteper, bayram öncesi bütün mezarlıkların bakım ve onarından geçirilerek gerekli dezenfektenin yapıldığını söyledi.

Mezarlıklar bayrama hazır


Hasan KÜÇÜK

Mersin’de bayramlarda vatandaşların en çok ziyaret ettiği yerlerden olan mezarlıklarda gerekli temizlik ve bakım işlemi yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar, Cenaze Hizmetleri Defin Şube Müdürü Ercan Karteper, bayram öncesi Mersin merkez ve ilçelerdeki bütün mezarlıklarda ara temizliğinden ot ilaçlamalarına kadar genel temizlik yaptıklarını söyledi.  Merkezdeki mezarlıklarda kabir ziyaretine gelen vatandaşların ateşleri ölçüldükten sonra içeriye alındıklarını ifade eden Karteper, “İhtiyacı olan vatandaşlara girişte maske veriyoruz. Vatandaşlar ellerini dezenfekte ediyorlar. Vatandaşların hijyenik bir ortamda ziyaret yapmalarını sağlamaktayız” dedi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

 Mersin’de şu anda 2 bin 200 tanesi kayıtlı 4 bin tane mezarlığın bulunduğunu anlatan Karteper, Bayram öncesi kayıtlı olan 2 bin 200 mezarlığımızın şu ana kadar bakım ve temizliği yapılmış durumda. Bayrama şu an hazır durumdayız. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu süreçte vatandaşların cenazelerini başka şehirlere götürmeyi talep etmeleri durumunda nakli ücretsiz bir şekilde gerçekleştirdiklerini anlatan Karteper, “Mersin’de toplam 50 tane cenaze aracımız var. Bunlardan 13 tanesi Akbelen Mezarlığı’nda bulunuyor. 13 tane de yıkama aracımız var. 13 yıkama aracı ilçelere tahsis edilmiş durumda. Bütün ilçelerde yıkama araçları mevcut” ifadelerini kullandı.

460 dönüm üzerinde bulunan Mersin Şehir Mezarlığı’nda 500 binden fazla kabir bulunduğunu anlatan Karteper, “Bu mezarlığımızın en önemli özelliği Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilerin ortak mezarlığı olması” şeklinde konuştu.