Vahim iddia meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

Vahim iddia meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı 5 katlı yeni bina ile AKP İl Başkanlığı Binası’nın aynı kişiye ait olduğu ve bu yolla AKP İl Binası’nın 3 yıldır ödenmeyen kirasının kapatıldığı iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Vahim iddia meclis gündeminde


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, aynı kişiye ait olduğu iddia edilen, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı 5 katlı yeni bina ile AKP İl Başkanlığı Binası’nı meclis gündemine taşıyarak “AKP Mersin İl Başkanlığı binasının kirası İŞKUR üzerinden mi ödenmektedir?” diye sordu.

Başarır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde; İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni bina ile AKP Mersin İl Başkanlığı binasının sahibinin ayni kişi olduğu; AKP İl başkanlığına ait binanın kirasının 3 yıldır ödenmediği ve buna karşılık aynı kişiye ait 5 katlı binanın İŞKUR İl Müdürlüğü’nce piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL karşılığında kiralatıldığı iddialarının kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlandığını anlattı.

Konuyla ilgili daha önce AKP Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt isimli bir vatandaşın, sosyal medya hesabından “İhaleciler, FETÖ'den farkınız yok” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu hatırlatan Başarır, buna karşılık AKP İl Başkanı Cesim Ercik ile AKP İl Genel Sekreteri Kenan Peker’in Mevlüt Kurt hakkında şikâyetçi olduğu bilgilerinin de basında yer aldığını vurguladı.

İddiaların oldukça vahim olduğunu belirten Başarır, “Her şeyden önce kovid-19 nedeniyle iyice dip yapan ülke ekonomisi bu haldeyken ve özellikle de Mersin’de kamuya ait birçok atıl bina bulunurken İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması çok yanlış bir tutumdur sözlerini dile getirdi.

Başarır, ortaya atılan iddiaların araştırılarak her şeyin tüm şeffaflığı ile açığa çıkarılmasını istedi.

AKP Mersin İl Başkanlığı Binası ile İŞKUR’un yeni kiraladığı binanın sahibinin aynı olduğu iddialarının doğru ise bu durumun çok da masumane bir tarafı olmadığını belirten Başarır soru önergesinden şunları dile getirdi:

  • Mersin AKP İl Başkanlığı binası ile Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni binanın sahibi aynı kişi, ya da aynı şirket midir? Aynı kişi ya da şirket ise yukarıda yazılı olan iddiaların doğru olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise gerekçeleri nelerdir?
  • Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü yeni binayı aylık kaç TL’ye kiralamıştır?
  • Ülke ekonomimizin çöküntüde olduğu ve yaşanılan Covid-19 virüsü nedeniyle de iyice dip yaptığı bu süreçte, Mersin’de kamuya ait birçok bina varken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması ne derecede doğru bir tutumdur?
  • Covid-19 virüsü nedeniyle vatandaşlardan bağış toplanıldığı bir süreçte, böylesine bir israftan kaçınmak için yeni binanın kiralanmasından vazgeçilerek en uygun durumdaki boş olan bir kamu binasının İŞKUR İl Müdürlüğü yapılmasını düşünüyor musunuz?
  • Hangi acil ihtiyaçtan dolayı Mersin İŞKUR’a yeni bina kiralanması yoluna gidilmiştir? (Haber Merkezi)