“Varlığımızdan haberdar olun!” | Güney Gazetesi Mersin

“Varlığımızdan haberdar olun!”

Yıllarca kuaför, berber ve doktorların arasında kalarak varlıklarını duyuramayan 7 güzellik uzmanı, güzellik uzmanlarının sesini duyurmak için dernek kurdu. Mersin Güzellik Uzmanları ve Kozmetoloji adında kurulan derneğin başkanlığını ise Perihan Caner, üstlendi

“Varlığımızdan haberdar olun!”


İBRAHİM AYDEMİR

Yıllarca kuaför, berber ve doktorların arasında kalarak varlıklarını duyuramadıklarını belirten 7 güzellik uzmanı, güzellik uzmanlarının sesini duyurmak için bir araya gelerek dernek kurmaya karar verdi.Mersin Güzellik Uzmanları ve Kozmetoloji Derneği’ni kuran 7 kişiden biri olan ve derneğin başkanlığını yapan Perihan Caner, Güney’e yaptığı özel açıklamada, meslektaşlarının sıkıntılarını dile getirerek bu işi merdiven altından yapanlarla mücadele edeceklerini belirtti.

 

“PANDEMİ SÜRECİNE TAKILDIK AMA DURMADIK”

Derneğin kuruluşu hakkında detaylı bilgiler veren Perihan Caner, “Derneğimiz, yeni kurulmuş bir dernektir. Pandemi sürecine takıldık ama durmadık. Meslektaşlarımızla konferans aracılığıyla çalıştık. Derneğimizin kuruluş amacı; iki arada kalmış bir meslek olarak sesimizi duyurmak ve birlik beraberlik sağlayarak mesleğimizi hak ettiği değere ulaştırmak. Mersin esnafımızın bu konuda geç kaldığını düşünüyoruz. Amacımız güzellik uzmanlarını bir çatı altında toplayarak, mesleğimizle ilgili kararları işinin erbabı olan kişilerle birlikte almak ve haklarımıza sahip çıkarak söz sahibi olmamızdır. Ayrıca biz bir meslek gurubuyuz, kuaförlükle ve berberlikle karıştırılmak istemiyoruz. Eğitimlerimiz de, yeteneklerimiz de ve bilgimiz de ayrı boyutta. Bizim hakkımızda ki sorunların çözümlerini biz biliyoruz. Bu yüzden değerli üyelerimizin de bilgi ve kararları doğrultusunda bu sivil toplum kurulusunu oluşturduk” şeklinde konuştu. Her geçen gün derneğe katılan yeni üye sayısının arttığının altını çizen Caner, derneğin kuruluş sürecinde 7 kişi ile yola çıktıklarını açıkladı.

 

“İŞLETMELERİ, ÖĞRENCİLER VE TECRÜBELİ ELEMANLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Perihan Caner, ilerleyen süreçlerde işletmeleri gezerek sorunlarını dinleyeceklerini ve çözümler üreteceklerini vurgulayarak, “İşletmecilerle biz aynı gemideyiz. Sorunlarımız bir. İşletmelerde belgeler eksik, iş verenlerin belgelerini tamamlamak için yol göstereceğiz. İşletmeleri öğrencilerle ve tecrübeli elemanlarla buluşturacağız ancak öğrencileri merdiven altı olmayan işletmelerle buluşturacağız. Güzellik uzmanı esnafımızı birbiriyle buluşturup birliği sağlayacağız. Yeni gelişmeler ve en iyi eğitimleri derneğimize getireceğiz. Şehrimize festival ve fuar hizmetleri getireceğiz.  Esnafımızın hareketlenmesi için yemekler ve kermesler düzenleyeceğiz. Biz güzellik uzmanlarının sesi olacağız. Kurumsallaştık şimdi de sesimizi duyuracağız” dedi.

 

“BU İŞİ MERDİVEN ALTINDAN YAPANLARLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Güzellik uzmanı mesleğini merdiven altından yapan kişilerle mücadele edeceklerini de belirten Caner, “İşimizi merdiven altı yapanlarla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Derneklerin cezayı yaptırımı yoktur ama oda başkanımız Doğan Gündüzbey ile birlik başkanımız Talat Dinçer’inde verecekleri desteklerle bu işinde üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.  Başkan Caner, güzellik uzmanları olarak ayrı bir meslek grubu olduklarını vurgulayarak sözlerini şu şekilde noktaladı: “Son olarak belirtmek isterim ki; biz güzellik uzmanıyız. Güzelliğin mimarlarıyız ve ayrı bir mesleğiz. Doktorlar, kuaförler ve berberler arasında kaldık ve bizim varlığımızdan haberdar olmalarını istiyoruz. Bu mücadelemizi birlik ve beraberlikle çözeceğiz. Biz buna inandık ve varız. Mersinde güzel şeyler oluyor ve olmaya da devam edecek. Biz bu oluşumun içinde olan sanatçılarız, desteklerinizi bekliyoruz.”