‘Bu atama kabul edilemez’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Bu atama kabul edilemez’

​CHP Mersin Taban Hareketi, eski milli güreşçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına tepki gösterdi.

‘Bu atama kabul edilemez’


Esra Şasi YAĞMUR

 

Mersin Gazeteciler Cemiyetiʼnde düzenlenen basın toplantısında CHP Mersin Taban Hareketi adına açıklamayı okuyan Halil Öztoprak, Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, "Bir üniversite mezunu, bir dil bilen hatta iki üniversite bitiren iki dil bilen onlarca yıllık bankacılık tecrübesi olan mesleki kariyeri başarılarla dolu pırıl pırıl insanlar dururken bu atama çok yanlış olmuştur. Kabul edilemez” dedi.

Atmanın kamuoyunda büyük tepki topladığını ve bu tepkinin ardından gündemi değiştirmek amacıyla Selahattin Demirtaş'ın eşine yönelik sosyal medyada saldırıda bulunulduğunu iddia eden Öztoprak, bu tür paylaşımlarını kınadıklarını söyledi.

Birçok kuruma haksız atamaların yapıldığını, üniversite mezunu gençlerin ise iş bulmaktan zorlandığını söyleyen Öztoprak, "Hayatının en güzel çağlarını umutsuzca iş peşinde koşarak geçirdiler. O gencecik insanlar umutlarını yitirdi bir çoğu evlenemedi" diye konuştu.

Hamza Yerlikaya'nın ortaokul mezunu olduğunu, sahte lise diplomasıyla spor akademisine girdiğini iddia eden Öztoprak, Yerlikaya'nın bu atmayı kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

Öztoprak, "Hamza Yerlikaya sayın AKP Genel Başkanına: Bu ülkede canavar gibi insanlar var ben ne anlarım bankacılıktan. Bu işi yapamam beni bırakın hak edeni atayın demesini istiyoruz" dedi.