‘İŞKUR çalışanlarına ikramiye verilsin’ | Güney Gazetesi Mersin

‘İŞKUR çalışanlarına ikramiye verilsin’

BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan, pandemi sürecinde İŞKUR çalışanlarının iş yükünün arttığını belirterek, “İŞKUR emekçilerine yoğun ve fazla çalışmanın karşılığı olarak ayrımsız bir şekilde iki asgari ücret tutarında ikramiye ödemesi yapılmasını bir hak olarak görüyoruz” dedi.

‘İŞKUR çalışanlarına ikramiye verilsin’


ESRA ŞASİ YAĞMUR

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), İŞKUR çalışanlarının ve maliye çalışanlarının çalışma koşulları ile ilgili düzenledikleri basın toplantısında her iki iş kolunun taleplerini dile getirdi. Sendika binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BES Şube Başkanı Murat Doğan, Türkiye’de 11 Mart’ta görülmeye başlanan Kovid-19 salgının ardından çalışma koşulları ile ilgili bir dizi önlemler alındığını anımsattı. Yapılan düzenlemelerde işsizlik ödeneği ve Kısa Çalışma  Ödeneği (KÇÖ)  nedeniyle  İŞKUR’a yapılan başvurularda İŞKUR çalışanlarının iş yükünün arttığını dile getiren Doğan, “Bu süreçte özellikle İŞKUR emekçileri çeşitli önlemler alınmış olsa da, olumsuz koşullarda yoğun hizmet üretmek durumunda kalmıştır. Zira 23 Mart 2020’den itibaren Kovid- 19 salgınından olumsuz etkilenen yüzbinlerce işyeri, milyonlarca işçi için Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İŞKUR’a başvurmuştur. İŞKUR hizmet binaları her gün iş bulma umuduyla ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için binlerce yurttaşın başvuru yaptığı kamu birimleri haline gelmiştir. Bu durum karşısında ‘normal’ zamanlarda da yetersiz personel sayısıyla yoğun olarak hizmet vermekte olan İŞKUR çalışanlarının iş yükü katlanarak artmıştır” dedi.

 

‘İKİ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILSIN’

Bu süreçte kamu kurumlarında yapılan düzenlemelerle İŞKUR’da da dönüşümlü ve evden çalışma uygulamalarının hayata geçirildiğini anımsatan Doğan, “ KÇÖ başvurularının arttığı günlerde idari izinli sayılması gereken çalışanlar dahi mesaiye çağrılmıştır. Gerek hizmet birimlerinde gerekse evden yürütülen çalışmada 8 saatlik mesai dışında uzun saatlere yayılan, bazı İl Müdürlüklerinde hafta sonlarında da devam eden bir çalışma süreci yaşanmıştır. Yurttaşların mağdur olmaması için, Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması konusunda, İŞKUR çalışanları halen yoğun emek ve mesai sarf etmeye, mesai saatlerinin dışında da çalışmaya devam etmektedirler. 22 Mayıs 2020’de İŞKUR Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazımızda da belirttiğimiz üzere, pandemi koşullarında zaman ve mekan mevhumu gözetmeksizin canla başla çalışan ve milyonlarca işsize KÇÖ ödemesinin yapılmasını sağlayan İŞKUR emekçilerine yoğun ve fazla çalışmanın karşılığı olarak ayrımsız bir şekilde iki asgari ücret tutarında ikramiye ödemesi yapılmasını her şeyden önce bir hak olarak görüyoruz. Ve bir an önce İŞKUR emekçilerine ikramiye ödenmesinin gerçekleşmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

‘MALİYE ÇALIŞANLARI SINAV MAĞDURU’

Maliye çalışanlarının sorunlarına da değinen Doğan,Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavları en son 2012 yılında açılmış, geçen süreç içerisinde 10 bin civarında maliye emekçisi bu sürecin mağduru olmuştur. Kimi zaman sınav açılacağına dair seçim öncesi verilen sözler seçim sonrası unutularak taleplerimiz siyasiler tarafından seçim malzemesi yapılmıştır. Sonuç olarak binlerce maliye emekçisi bir ömür verdikleri mesleklerine küskün olarak emeklilik tercihine yönelmişlerdir” dedi.

Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavları açılmasına yönelik düzenlemenin 11 Haziran 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlandığını ifade eden Doğan, ancak ilk sınavın ne zaman yapılacağı ve sınava kaç kişinin gireceği konusunda belirsizliklerin devam ettiğini söyledi.  Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Daha önce uzmanlık sınavlarına girişin ön koşulu olan KPSS şartının kaldırılmış olması olumlu olmakla birlikte, sınavlarda başarı puanının 70’ten 75’e çıkarılması ve en önemlisi daha önce olmayan mülakat koşulunun getirilmiş olmasının geçmiş uygulamalara baktığımızda neyi amaçladığı ortadadır. Açılacak sınavlarda mülakat koşulunun kaldırılarak 70 puan alan tüm maliye emekçilerinin uzmanlık kadrolarına atanması için mücadele etmeye devam edeceğiz”