Normalleşme işleri düşürdü | Güney Gazetesi Mersin

Normalleşme işleri düşürdü

Normalleşme süreciyle birlikte alışveriş merkezlerinin açılmasıyla telefoncuların işleri düştü. Açıklama yapan Emrah GSM Sahibi Emrah Gümen, “Pandemi döneminde işlerimiz çok iyiydi. Alışveriş merkezlerinin açılmasıyla satışlarımız düştü. Yine de talep var. Bunu karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Normalleşme işleri düşürdü


AHMET SÜTCÜ

Tüm dünya etkili olan ve ülkemizde de etkisini hissettiren Kovid-19 virüsüne karşı alınan önlemler neticesinde 21 Mart tarihinde alışveriş merkezleri kapatıldı. Alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla vatandaşlar ihtiyaçlarını esnaftan yapmaya başladı. AVM’lerin kapanması en çok telefoncuların işine yaradı. AVM’lerin kapanmasıyla birlikte telefon alamayan ve alışveriş sitelerine güvenemeyen vatandaşlar, esnaftan telefon almaya başladı. Telefon alım-satım sirkülasyonu artan telefoncuların işleri, 11 Mayıs tarihinde alışveriş merkezlerinin yeniden açılmasıyla düşmeye başladı. Konu ile ilgili  konuşan Emrah GSM Sahibi Emrah Gümen, alışveriş merkezlerinin açılmasıyla işlerinin düştüğünü doğruladı.

 

“TELEFON SEKTÖRÜNE OLAN TALEBİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Normalleşme sürecinden sonra işlerimiz düştü” diyen Emrah Gümen, “Pandemi döneminde işlerimi çok iyiydi. Çünkü alışveriş merkezleri kapalıydı. Alışveriş sitelerine de güvenemedikleri için bizlerden gelip telefon alıyorlardı. Şu anda çok şükür telefon sektörüne talep var. Bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda durumumuz iyi, bir sıkıntımız yok” dedi.

 

 

“FİYATLARIN DÜŞMESİ ZOR”

Telefon fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Gümen, “En ufak telefon 8-9 binden başlıyor.  Biraz daha düşmesi gerekiyor. Fiyatların düşmesi durumunda müşterinin talebinin daha da artacağını düşünüyorum. Şu anda bir müşteri 12 bin TL’lik telefonu 7 bine almak istiyor. Bu da gayet doğal. Fiyatların düşmesi durumunda işlerimizin daha da açılacağını düşünüyorum. Yurtdışından telefon getirmek çok zorlaştı. Telefon getirdiğiniz zaman bin 800 TL’ye kaydını yaptırıyorsunuz. Yurtdışından telefon getirtmenin bir anlamı kalmadı. Yurtdışından telefon getirmek zorlaşınca iç piyasadaki telefon fiyatları da artmış oldu” sözlerini kullandı.

 

“LÜKSLÜĞE KARŞI ÖZEL İLGİMİZ VAR”

Türk halkının telefona ve lükslüğe karşı özel ilginin olduğunu belirten Gümen, sözlerini şöyle tamamladı: “Telefona karşı ve lükslüğe karşı özel ilgimiz var. Adamın maaşı asgari ücret, aldığı telefon 10 bin TL. Telefon piyasasının öleceğini ve düşeceğini sanmıyorum. Özellikle elektronik sektörü Türkiye’de ölmez.”