Başkan Seçer: İmar planları bitti, yeni tesislerin önü açıldı | Güney Gazetesi Mersin


Başkan Seçer: İmar planları bitti, yeni tesislerin önü açıldı





Tarih: 10 Şubat 2025 Pazartesi 16:20

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bakliyat sektörü temsilcileriyle buluşmasında, Akdeniz ilçesinde, başta bakliyat fabrikaları olmak üzere ekonomik tesislerin yoğunlaştığı bölgelerdeki 5 binlik imar planlarını tamamladıklarını söyledi. Seçer, “İmar planları demek yol demek. İmar planları demek altyapı demek, yatırım demek. İnşallah kısa süre içinde, çoğu gitti, azı kaldı, bunları da tamamlayacağız. Özellikle sizin tesislerinizin olduğu bölgelerde yeni yollarla ulaşımı sağlayacağız. Yeni tesisler kurmanızın da yolunu açacağız” dedi.

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsasının Dünya Bakliyat Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Vahap Seçer, “Bakliyatı Mersin’deki ticaret yönünden ve Türkiye’deki üretim yönünden değerlendirmek gerekiyor. Türkiye 1980’li yıllarda bakliyat üretiminde net ihracatçı konumundayken net ithalatçı konumuna geldi. 1980’li yıllardan bu yana Türkiye tarımında çok önemli değişiklikler oldu. Özellikle bakliyat üretiminin yapıldığı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde oradaki tarım yapma şeklinin de değişmesi, kuru tarımdan sulu tarıma geçiş, alternatif ürünlere yönelinmesi bakliyat üretiminde bazı komplikasyonlara neden oldu, bu da üretimi düşürdü. Çünkü ekim alanları azalınca, farklı ürünler bunun yerine geçince, Türkiye’de bakliyat üretimi düştü.  Çeyrek asırdır bir iktidar tarafından Türkiye yönetiliyor. Makro anlamda tarım politikalarını bu iktidar belirliyor. Bir bakış açısı 23 yıldır ülkeyi yönetiyor. Doğal olarak tarım üzerinde de yapılan makro politikalar bu yönetim anlayışından kaynaklanıyor. Sevabıyla günahıyla, doğru olan bir şey varsa kesintisiz yönetimindir, yanlış olan bir şey varsa da kesintisiz olarak bu ülkeyi yöneten bu siyasi bakış açısının ürünüdür. Tarım Türkiye’nin en önemli ana taşıyıcı sektörüdür. Türkiye’nin cirosu içinde payı düşük olsa da sağladığı sosyal fayda açısından baktığımız zaman tarım sektörünü Türkiye gibi bir ülkede baş tarafa yazmak lazım” dedi.

 

“YENİ TESİSLER KURMANIZIN YOLUNU AÇACAĞIZ”

 

Mersin’de bakliyatı var edenin Mersin’in üretimi değil, Mersin’deki işleme tesisleri ve Mersin Limanı olduğuna değinen Başkan Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Tesisleriniz daha çok kentin doğusunda yoğunlaşmış, yaşadığınız sosyal alanlar, konutlar kentin batısında. Doğal olarak bir ulaşım sıkıntısı yaşıyorsunuz. Çok dağınık işleme tesislerimiz. Aslında arzu ediyoruz tüm sektörlerde kümelenme yapalım. Bugüne kadar böyle bir çalışma olmamış. Sizin fabrikalarınızın olduğu bölgede nihayet 5 binlik planları bitirdik. Binlik planlar ilçe belediyesinde. İmar planları demek yol demek. İmar planları demek altyapı demek, yatırım demek. Onun için bu imar planları bitmezse doğudan batıya, batıdan doğuya sabah akşam geçişlerinizde yeni yolların açılması mümkün değil. Sizin yeni işyeri açmanız mümkün değil. Yeni tesis yapmanız mümkün değil. Kümelenme mümkün değil. İnşallah kısa süre içinde, çoğu gitti, azı kaldı, bunları da tamamlayacağız. Özellikle sizin tesislerinizin olduğu bölgelerde yeni yollarla ulaşımı sağlayacağız. Yeni tesisler kurmanızın da yolunu açacağız.”

 


 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

guneygazetesi.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA