İlk ders: Yeşil vatan





Tarih: 8 Eylül 2025 Pazartesi 15:07

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk haftasında öğrencilere doğa sevgisini aşılamak ve Yeşil Vatan farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçedeki Bozyazı İlkokulu, Beyreli İlkokulu, İlkadım Anaokulu, Bozyazı Ortaokulu ve Durmuş Tufan İmam Hatip Anadolu Lisesinde fidan dağıtımı ve fidan dikim etkinliği yapıldı.

Etkinlikler kapsamında öğrencilerle birlikte toplam bin 500 adet adaçayı, lavanta, defne, keçiboynuzu, fıstık çamı ve servi türleri toprakla buluşturuldu.

Yetkililer, gerçekleştirilen etkinliklerle çocukların küçük yaşta çevreye karşı duyarlılık kazanmalarının ve 'yeşil vatan' bilincinin sınıflarda yeşermesinin hedeflendiğini ifade etti. (İHA)


 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

guneygazetesi.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA