Tarsus’ta maraton heyecanı





Tarih: 14 Ekim 2025 Salı 16:36

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’19 Ekim Pazar günü koşulacak.

21 kilometrelik yarı maraton ve 3 kilometrelik halk koşusu olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek etkinlik, sporseverleri Tarsus’un tarihi dokusuyla buluşturacak. Maraton, Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak yine aynı noktada sona erecek. Katılımcılar, güzergâh boyunca Tarsus’un tarih kokan sokaklarında koşma fırsatı yakalayacak.

21 kilometrelik Yarı Maraton 19 Ekim sabahı saat 09:00’da, Halk Koşusu ise 09:30’da start alacak. Organizasyon, sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarırken, Tarsus’un tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Ödül töreni saat 11:30’da Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek. Hem profesyonel atletlerin hem de halkın yoğun ilgi göstermesi beklenen maraton, Tarsus’un spor ve turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serecek.

 

TAŞKIN: ŞEHRİN VE ÜLKENİN TANITIMI İCİN KATKISI BÜYÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Her sene geliştirerek yaptığımız 2 büyük maratonumuzdan biri, bu yıl 17.’si yapılacak olan Tarsus Yarı Maratonu. Kayıtları devam eden 21 kilometrelik yarı maraton, 19 Ekim’de Tarsus’ta gerçekleşecek. Aynı zamanda 3 kilometrelik bir halk koşumuz da olacak. Tüm Mersinlileri bu organizasyona bekliyoruz. Kayıtlar mersin.bel.tr adresimizden yapılabilmektedir” dedi.

Mersin Büyükşehir organize ettiği bir diğer organizasyonun da Uluslararası Mersin Maratonu olduğunu hatırlatan Taşkın, “Bu yıl 7. kez yapacağımız maraton, geçen yıl dünyada yapılan 213 maraton arasında başarı sıralamasında 49. sırada yer aldı. 14 Aralık’ta yapılacak olan ‘Uluslararası Mersin Maratonu’nu daha iyi bir şekilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Onun da kayıtları yine mersin.bel.tr adresimizden yapılabilmekte. Geçen sene Türkiye’de koşulan en iyi ilk 3 derece, Mersin’de kırıldı ve ‘Rekorlar Şehri Mersin’de Rekorlar Kırıldı’ demiştik. Bu yıl da yeni rekorlar bekliyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)


 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

guneygazetesi.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA