İlkay Adalıoğlu | HIMMM ÇOK AYIP..! | Güney Gazetesi Mersin
İlkay Adalıoğlu

HIMMM ÇOK AYIP..!


Sanki ‘kadına şiddet’ yaşam normal seyrindeyken azmış gibi pandemi döneminde üstüne bir de artmış. Kadın cinayetleri de tabi paralelinde katlanmış.

Eskiden her gün bir kadın öldürülürken şu içinde bulunduğumuz Kasım ayı itibariyle 30, tam 30 kadın katledilmiş henüz ay bile bitmeden.

2014 yılında kadına şiddetle ilgili 4 bin dava varken 2019 yılında 5 kat artarak 32 bin davaya yükselmiş.

Artışa bakar mısınız?

18 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin kadına şiddet, taciz ve cinayetler konusuna yaklaşımları bütüncül ve politik bir ciddiyet taşımadığı sürece hamasi lafları hep havada kalacak.

Samimiyetle bu sorunu çözmek isteselerdi,  kadını özgürleştirme ve kadın istihdamını artırma projeleri bunca zamanda çoktan hayata geçmiş olurdu.

Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, erkeklere parmak salladı, “Ya nasıl şiddet uygularsınız?… Çok ayıp” dedi.

Gerçekten ne kadar etkin bir yöntem !

İnanın bütün magandalar çok utandı, acayip pişmanlar !

Ayıp değil Sayın Bakan, SUÇ.

Bu hareket zaten anlayışlarını açıklamaya yetiyor. Kadına şiddeti sadece ‘ayıp’, ‘yazık’, ‘günah’ olarak değerlendirdiklerini, ‘suç’  olarak görmediklerini ortaya koyuyor.

Her yıl biraz daha katlanarak artan vahşet boyutuna dayanan bu kadın meselesini, erkek ve kadın üzerinden ele almaları bile konuya ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Ne denli erkek egemen siyaset yürüttüklerini gözler önüne seriyor.

Önleyici ve koruyucu önlemlerden bihaber ve saptanmış sorunları yasalarla desteklemeden her kadınlar gününde iki süslü cümle paylaşıp, ‘Erkeklik mi bu? Hımmm çok ayıp..!’  demekten öte geçemez, böyle de komik duruma düşersiniz. 

Kadına şiddeti, kadını güçlendirerek çözersiniz. Ekonomik, sosyal, kültürel anlamda.

Ama yapmazlar.

Çünkü kadın güçlendikçe, özgürleşir.

Özgür kadın da özgür yaşam demektir.

Bu da saray rejiminin işine hiç gelmez.



ARŞİV YAZILAR