Naci Sapan | Patates-soğan politikası! | Güney Gazetesi Mersin
Naci Sapan

Patates-soğan politikası!


Patates ve soğan’ın Devlet politikası kapsamında toplanarak halka dağıtımı konusu bence yüzyılın en önemli faaliyetlerinden biri olarak tarih sayfasında yerini almalı.

Devlet meseleye el atınca patateste soğan da namusu kurtardı!

Daha önce adeta yasaklı yiyecekler listesinde depolarda saklanmış olmalarının acılarını çektiler, ciddi hakaretlere maruz kaldılar. Neyse zaman her şeyin ilacıdır derler. Biz patates ve soğan familyasının şahsında zamanın kıymet kazandırdığını da öğrenmiş olduk.

Ne kadar muzırlık varsa altından CHP çıkıyor!

Bu CHP Belediyeleri olmasa, patates-soğan familyası devlet politikası haline gelmez TMO tarafından toplanması konusu da gündem olmazdı. Üreticiden toplayıp halka dağıtmamış olsalar, depolarda yan gelip yatacak, sonra da çürüyüp kendi mecralarında yok olacaklardı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konudaki yoğun çabası hükümeti ciddi, ciddi köşeye sıkıştırdı.

 

Bu CHP, CHP’liler, CHP’li belediyeler, yaptıklarına, yapacaklarına biraz dikkat etseler iyi olacak. Gayri nizami halleri dikkat çekmeye başladı, halk ile olan, aslında olması gereken bağlarını geliştirmeye başladılar ki, bu durum iktidarını sonsuz görenleri elbette ki rahatsız edecektir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi emekliye bin TL bayram ikramiyesi dediği için iktidarı sıkıntıya sokmuştu, patateste olduğu gibi, onu da kabul edip ödemeye başlamışlardı. Şimdi de bayram ikramiyesi bin 500 TL olsun diye bastırıyorlar.

Olur mu?

Olur, olur.

Bin liraya da karşı çıkmışlardı.

Patates, soğan dağıtımına da karşı çıkmışlardı.

Daha doğrusu CHP’nin halk adına talep ettiği her şeye karşı çıkıyorlar, sonra konuyu ters yüz edip, aynısını yapıyorlar.

Meclisteki kanun maddeleri konusunda da aynı şeyi yapıyorlar.

Her şeyi biz yaparız mantığı var ya, işte o mantık!

İktidarları bitiren, halktan uzaklaştıran, sırça köşklere tıkayan, aşağıya bakmayı engelleyen o mantık.

Kibirle yoğrulmuş o mantık.

Ne diyelim?

Herkes mantığından hayır görsün.

 

 



ARŞİV YAZILAR