Ergün Parlat | AKLIMDAN GEÇENLER | Güney Gazetesi Mersin
Ergün Parlat

Ergün Parlat

AKLIMDAN GEÇENLER


 

             Moral değerler, değişik hedef ve davranışlara meşruiyet kazandırmak amacıyla kullanılır.

            “Moral değerler nelerdir?” diye soracak olursanız; kendi çıkarlarımız söz konusu olduğunda başkalarında mutlaka ve şiddetle görmek istememize karşılık, gözlerimizi kendimize çevirdiğimizde, kendimizde olup olmadığını ya da ne miktarda bulunduğunu net olarak bilmediğimiz, bilemediğimiz değerlerdir.

            Gerçek anlamda moral değerlere sahip bir birey olabilmemiz için bizde hangi özellikler bulunmalı?  

            İçtenlik, cömertlik, saygı, incelik, özveri, önceliği insana vermek, toplumunkini kendi çıkarlarının önünde tutmak, güvenilir olmak, stratejik ve uzun vadeli düşünmek, ekip ruhuyla davranmak, dürüstlük, saydamlık, esneklik, sorumluluk almak, parasal anlamda özgür kalabilmek, tutarlılık, kaliteyi düşürmemek, insanlar için değer üretmek gibi örneğin. 

…    

            Göz kapakların mı perdeliyor ruh gücünün okumalarını?

            Körsen,

Görünenin ardındaki görünmeyeni nasıl göreceksin?

Sinekler gibi düşünmüyorsan,

Kuklacının iplerini kesmeyi deneyeceksin.

            Karşılaştığımız bazı sorunları çözebilmek, önümüze çıkarılan engelleri aşabilmek için, bugüne dek bize hiç öğretilmemiş olan bilgi ve becerilere gereksinim duyabiliriz.

            Üstünlük kazanmak için birbirimizle yaptığımız kıyasıya didişmelere karşın, aslında biz insanlar ne de çok benzeriz birbirimize. Elimizi burnumuza götürsek, esnesek ya da gülsek, karşımızdaki insan de aynılarını yapar.

            Geçmişte düşlerimizi gerçekleştirebilmek için çalışıp çabalıyor, akranlarımızla rekabete giriyor, savaşıyorduk. Şimdiyse yalnızca hayatta kalabilmek için çırpınmalarımız.

            Demek hala tüm evrensel moral değerleri savunmayı sürdürüyorsunuz. Peki siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Yoksa siz bu dünyaya uzaydan fırlatılmış biri misiniz?

                                                                                              

 

 



ARŞİV YAZILAR