Recai Bilgiç | RESTORAN PERSONELİNİZİ HARİKA HALE GETİRMENİN YOLLARI | Güney Gazetesi Mersin
Recai Bilgiç

RESTORAN PERSONELİNİZİ HARİKA HALE GETİRMENİN YOLLARI


Birçok restoran sahibi, yemek yapmayı sevdikleri veya kendileri için çalışmak istedikleri için kendi restoranlarını kurarlar. Restoran sahibinin personeli işe alması ve yönetmesi kolay olmayan süreçtir, bu genellikle gözden kaçan bir yöndür. Restoranınızın başarısı için güzel bir menü ve mükemmel bir atmosfer kadar personelin nazik, misafirperver olması, misafirlerin geri gelme olasılığını güçlendirir.

Yapmak istediğiniz Davranışı Modelleyin

Bir restoranın sahibi veya yöneticisi olarak sorumlusunuz işe bir gülümsemeyle ve iyi bir tavırla gelirseniz, büyük olasılıkla çalışanlarınız bu davranışı modelleyecektir.

Personel toplantısı ve ufak etkinlik düzenleyin

Mümkün olduğunda personel toplantılarına biraz etkinlik katın. Personellerin arasında bir bağ kurmanın yanı sıra verimli bir toplantı oluşturursunuz.

Çalışanlar arasında sağlıklı bir rekabeti teşvik edin

Restoranınızda neyin işe yaradığını ve neyin iyileştirilmesi gerektiğini ölçmek için müşteri geri bildirimi almak çok önemlidir. Geri bildirim, iyi bir iş çıkaran personeli ödüllendirip sağlıklı bir rekabeti teşvik eder.

İş yerinin hedeflerini anlatın

Restoran işinde neler olup bittiğini personelinize bildirmelisiniz. Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek kişiler olacağından, planlarınızın ne olduğunu onlara bildirin.

Tüm personele saygı gösterin

Restoranların hiyerarşileri olabilir, ancak personelinizdeki her kişi, günlük başarıların ayrılmaz bir parçasıdır. Her birine karşı saygılı olduğunuzdan ve onların da birbirine saygılı olduğundan emin olun.

Çalışanlarınızı tanıyın

Onları bir aşçı, garson veya bulaşık makinesinden daha fazlası olarak gördüğünüzü gösterin. Sizinle kişisel bir bağ hisseden çalışanların, işlerini en iyi şekilde yapma olasılıkları çok yüksek olacaktır.

Sorunları doğrudan ele alın

Çalışanlar arasında çatışmalar kaçınılmazdır. Çalışan sorunlarını ortaya çıkmadan önce ele almak için bir sistem geliştirin. Çalışanlarınıza sistemin var olduğunu ve nasıl çalıştığını bildirin.

İş yerinde olumlu bir çalışma ortamı yaratın

Çalışma ortamında verimlilik ve üretkenlikte bir artış da görebilirsiniz

Personelinizin fikrini sorun

Restoranınızı iyileştirmenin yolları için öneriler isteyin. Çalışanlarınızın harika fikirleri olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca, tekliflerinden birini uyguladığınızda daha büyük bir sahiplenme duygusu hissedeceklerdir.

Maliyeti olmayan kelime: Teşekkür edin

Ekibinizin size ihtiyacı olduğu kadar sizin de ekibinize ihtiyacınız var, bu yüzden çabalarından dolayı onlara teşekkür ederek bunu bir adet haline getirin.



ARŞİV YAZILAR