Hülya Aslan | YOBAZLIKTA DEPAR ATIYORLAR….. | Güney Gazetesi Mersin
Hülya Aslan

YOBAZLIKTA DEPAR ATIYORLAR…..


Bu sözüm ona sanat eserinin adı nedir? Kim hangi sebeple yapılmasına izin verdi? …gibi çok sinirlendiği ve kızgınlık duyduğu belli sorgulamalar ile twitt atıyor Cumhurbaşkanı Danışmanı…. Bir gün sonra da bir AKP İstanbul Milletvekili(Rümeysa Kadak diye biri) görevini yerine getirdiğini gösterircesine Kadıköy Müze Gazhanede sergilenen Ersin Karabulut’un eserinin( karikatür) kaldırıldığını açıklıyor…Ne hız… ve de ne ulvi görev değil mi?

Bizlerde zaten bu Milletvekillerini açlığın, işsizliğin, gelecek kaygılarının diz boyunu çoktandır geçtiği ülkemizde kafatasları içindeki kıvrımları ve vekillik sürelerini bunlara çözüm üretmek üzerine değil de bütün yaşamımızı yozlaştırsınlar,  kimliksizleştirip değersizleştirsinler, abuk sabuk şeylerle gündem oluştursunlar diye o sıralarda oturtuyor olmalıyız….

 Ya da her türlü çalıp çırpsınlar 3/5 yerden maaş alıp VIP(çok önemli kişi) olsunlar diye seçiyor korumalar üstüne koruma, danışmanlar yanına danışman verip kofti uğraşlar edinip gündem kayması yaşatsınlar diye ödüyor da olabiliriz.

 Hem de nasıl?.... daha elimize maaşımız geçmeden ve neredeyse maaşımızın yarısına yakın kesilen vergilerimizle..

   Ne diye ?…..yobazlıkta yarışsınlar diye…Ne diye?.... milyonlarca çocuğumuz örgün eğitim dışında bırakılıp bunların bir zamanlar mürit olduklarına müritler olsunlar diye….

 Ne diye…? Çocuklarımızın hayat heyecanları ellerinden alınıp,  kısmet ve kader ötesine geçmesine izin verilmesin ve bu kavramlarla beslenen çocuk beyinleri hem yaratıcılığını hem üretkenliğini hem de heyecanını yitirmiş oluşunlar diye…

   Neredeyse her mahallede birkaç tane olduğu kendilerince de kabul edilen (merdiven altı üstü fark etmez)  tarikat yuvalarında ışıl ışıl beyinleri ve gelecekleri karartılıp, betleri benizleri solduruluyorken çocuklarımızın, onlar FETÖ sümüklüsü örneğinde olduğu gibi önce methiyeler düzüp şaşmaz müritleri iken bir zaman sonra KANDIRILDIK deyip paçayı kurtarıp  hala milletvekili, bakan ya da parti başkanlıklarına devam edebilsinler diye….

 Hem kendilerinin hem de oluşumlarına göz yumdukları tarikat cemaatlerin güçlerinin(??!!!) sınırsızlığına devam edeyim..…

Bakın Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamasında yer alan bir Yunan sanatçının ismini çizdirebiliyor bu cemaatler başka bir ilde ise sahne alacak ( Aynur Doğan Kocaeli Derince Belediyesi)  bir sanatçıya Belediyenin inceleme yaptığını ve kendisini uygun görmediğini bildirebiliyorlar(Yanlış anlaşılmayı engellemek için yazayım bu sanatçı dolandırıcılık,3/5 yerden haksız kazanç ya da bizlerin vergileriyle VIP olup halkın arasında gezemeyenlerden olduğu için değil, Kürtçe şarkı söylediği için….)

Bunların valileri de aynı…Çünkü mürit olma zihniyetleri ahtapot kolları gibi tüm bedenlerineve ruhlarına dolandığı için

Eskişehir valiliği de, Anadolu Fest(12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan) gibi benzeri şölen ve kutlamalara 10 Mayıs itibariyle 15 günlük yasak getiriyor. Ve aynı yobaz tayfalar alkış tutuyor bu karara hemen…. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve bu bayramın yarattığı coşkunun korkusu hep beyinlerinin bir köşesinde çünkü…

  Hem şehircilik planı hem de Belediyecilik anlayışı ile Cumhuriyet devrimlerinin aydınlık yüzünü sergileyen ve taa Üniversite Rektörlüğünden bu yana Eskişehir’i bu anlamda ilmik ilmik dokuyan Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in şehrinde 19 Mayıs heyecanı ve anlamını sileceklerini sandıkları küçük kafaları ile…. 

       

Yobazlık ve gericilikte bir biri ile yarışan ne kadar oluşum varsa depar atıyor ortalıkta…..



ARŞİV YAZILAR