Recai Bilgiç | DÜĞÜN PLANLAMA VE ZAMAN ÇİZELGESİ | Güney Gazetesi Mersin
Recai Bilgiç

DÜĞÜN PLANLAMA VE ZAMAN ÇİZELGESİ


Düğün hazırlıklarına nasıl ve ne zaman başlamalıyım, diye düşünüyorsanız doğru planlamayla kusursuz bir düğün organize edebilirsiniz.

5 AY KALA 

Düğün tarihi tespiti: Aile büyüklerinizle bir araya gelin ve uygun bir tarihte ve düğün bütçesinin ne olacağı üzerinde anlaşın. Nikah dairesinden gün alın. Düğün yerine karar verin Şimdiden mekân araştırmasına başlayın ve fiyatlar hakkında bilgi edinin. Kararınızı vermeden, tercih ettiğiniz mekânda bir düğün izleyebilirsiniz. Organizasyon firmaları işinizi kolaylaştırır. Bu konuyu araştırın.

4 AY KALA

Davetli listenizi oluşturmaya başlayın. Davetli listenizi netleştirin, kaç kişi için davetiye bastıracağınıza karar verin. Oturma planlı bir düğün hazırlıyorsanız, masaların düzenini ayarlamak için katılım bilgisine ihtiyacınız olacak. Katılım bilgisi olmadan, oturma planı yapmaya başlayamazsınız.

Düğün davetiyelerinin altında LCV yer alsın, “Lütfen cevap veriniz “Ayrıca düğün davetiyesine LCV için bir telefon numarası ve e-posta adresi yazmak, katılamayacak misafirlerin kendilerinin arayarak haber vermesini sağlar. Fotoğraf ve video çekimi için araştırmaya başlayın. Fotoğrafçının referans resimlerini inceleyin ve fiyatlar hakkında bilgi alın. Balayınız için araştırmalara başlayın. Yurt içi ve yurtdışı turlarını gözden geçirin. Turizm şirketlerinden bilgi ve fiyat alın.

3 AY KALA          

Gelinlik ve damatlık için karar verin ve ön görüşme yapın. Davetiyenizin şekline ve adedine karar verin Davetiyeler düğünden 6 hafta önce elinizde olmalı. Düğün pastanıza karar verin

2 AY KALA               

Gelinlik ve damatlık siparişlerini verin. Alyans modelinize karar verin. Nikah şekerlerinin kalıcı birer anı olduğunu unutmayın ve siparişi verin.  Düğününüzde müzik tercihine karar verin. Canlı müzik veya DJ tercih ediyorsanız, çalışmalara başlayın.

1 AY KALA

Davetiyelerinizi dağıtmaya başlayın Şehir dışındaki misafirlerinize öncelik hakkı verin.

2 HAFTA KALA

Davetiye gönderdiğiniz konuklardan geri dönüş yapmayanlar varsa onlarla iletişime geçin. Kuaförünüzü seçerken yaptığı işleri mutlaka görmelisiniz. Düğünden önce mutlaka en az 1 defa gelin saçı ve makyajı provası yapın. Çiçekçinizle bir görüşme yaparak düğün süslemeleri, gelin buketi ve diğer çiçek aranjmanları için kesin kararınızı verin. Müzik seçimini yapın. Hem kendinizi hem de davetlileri aynı anda eğlendirmek pek kolay değil. Oysa sizin seçmeniz gereken bir giriş müziği, ilk dans müziği, pasta müziği ve düğün süresince çalacak dans müzikleri seçin

1 HAFTA KALA

Gelinliğinizi terzinizden almadan önce, tüm aksesuarlarla ile deneyin. Gelin arabanızın süslenmesini ayarlayın

1 GÜN KALA                

Bahşiş vermeyi düşünüyorsanız zarflarınızı hazırlayın. Gelin arabasının önünü kesecekler için küçük miktarlarda zarflar hazırlayın. Gelin arabası süslemesi, Kuaför ve makyaj için aldığınız randevuyu onaylatın. Son kontrollerini yapın ve erken saatte uyumaya özen gösterin.

DÜĞÜN GÜNÜ!

Güne iyi bir kahvaltıyla başlayın. Ufak tefek aksilikler olursa takılmayın. Hiçbir şeyin sizi üzmesine izin vermeyip, onun yerine güzel şeylere odaklanın. Bugün sizin gününüz unutmayın.



ARŞİV YAZILAR