Ergün Parlat | İşte bu yüzden | Güney Gazetesi Mersin
Ergün Parlat

Ergün Parlat

İşte bu yüzden


Ayın bir karanlık, bir de aydınlık yüzü olduğunu kabul ederiz. Ya ayın hiç aydınlık yüzü yoksa. Yani tümüyle karanlıksa. İşte bu yüzden, aya gitmemiş olmak büyük bir kayıp değil. Üzülmeyin.

Yaşamın boyunca önüne çıkartılan duvarlarla boğuştun durdun. Birini aştıkça başka biri dikildi önüne. Elini tutup seni yukarıya çeken yoktu ve hiç kimse bu duvarların arkasında seni neyin beklediğini söylemiyordu. İşte bu yüzden duvarlardan hep uzak durdun. Ama üzülme. Bu durumun, yanlış bir duvara dayanmış merdivenden tırmanıp sonra aşağıya inerek başkalarının alay konusu olmandan iyidir. Değil mi?

Ömrün boyunca hiçbir yüreğin bir başkasına yıldız gibi bağlandığını görmedin. Ve hiç kimsenin yaşamının gizini bir başkasına verdiğini de duymadın. İşte bu yüzden tasalanma. Çünkü yıldızlar kayar ve insanlar kendilerinden gizlenen şeyleri bilirler. Öyle değil mi?

İnsanlar için yeterince iyi bir insan olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bir akvaryumun içinde yol almaya çalışan bir balığın yüreğinde ne ölçüde iyilik barınabilir ki. İşte bu yüzden, daha çok endişe ve korkular bulunmaz mı bu yürekte.

Daha iyi anlayabilmeleri konusunda insanlara yardım etmek gibi bir kaygın var mı senin? İşte bu yüzden, akıntıya kapılarak amaçsızca oradan oraya sürüklenen küçük bir saman çöpü değilim ben.

Ninni söylemiyor, gözlerini kapatmaya zorlamıyorum insanları. Güneşin çevresinde uçmak isteyenleri açık açık görsünler istiyorum. İşte bu yüzden, açıyorum perdelerini pencerelerimin sonuna kadar.

Çocuklar büyüdüğünde, o altın gibi ışıldayan düşleri yok olup gider. Çevrende soğuk gözler görmeye başlarsın. İşte bu yüzdendir hep çocuk kalmak isteyişin, biliyorum.

Kuşkuların ve kafanın içinde tutmakta zorlandığın soruların varsa, fısıltıyla bile konuşmaktan çekindiğin olur. Bu yüzden suskunsundur. Bu yüzden işte.

Öyle bir gün gelecek ki; çocuklar ağlamayacak ve ölmeyecek uykularında. Yoksullar varsıl olacak. Açlar doyacak. Herkesin evi, işi, yemeği, yeni giysileri, parası olacak. İşte bu yüzden; çimenler daha yeşil, ışıklar daha parlak, yaşam daha tatlı, geceler daha büyüleyici, sabahlar daha aydınlık olacak. Sırf bu yüzden işte.



ARŞİV YAZILAR