Hülya Aslan | HALKLARA ULAŞMANIN  EN ETKİLİ YOLU……….. | Güney Gazetesi Mersin
Hülya Aslan

HALKLARA ULAŞMANIN  EN ETKİLİ YOLU………..


    Dün akşam Meral Akşener’in konuk olduğu programı izlerken bir yandan da ..”Meral hanım öğretmen kökenli bir akademisyen mutlaka eğitim sistemimiz ile ilgili konulara değinecektir.” diye düşünmeden edemedim.

Nitekim İstanbul’un çeşitli semtlerinde yürüttüğü çalışmalarda ev ev kapı kapı ziyaretlerinden örnekler (özellikle Ümraniye ilçesinden )  vermeye başladı . Ailelerin çocukları ile birlikte nasıl yaşam mücadelesi içinde olduklarını …ne zor koşullarda hayatta kalmaya çalıştıklarını…bu zorlukların doğurduğu sorunların eğitimleriyle ilgili sıkıntılardan bağımsız olmadığını ve dolayısıyla onların eğitimlerinde yaşadıkları sorunları dinledikçe nasıl etkilendiğini ve bunlardan örnekler verirken de içinin acıdığını hissediyorsunuz…

Aynı zamanda hem bir eğitimci  hem bir siyasetçi ve en önemlisi bir kadın ve anne olarak bu hissiyatını ekran karşısındakilere geçirebilmekte başarılı olduğu hakkını da teslim etmek gerekiyor.

Çocuklarımızın /gençlerimizin bıçaklarla okullara gittiğinden, okulların sigara ve uyuşturucu yuvalarına dönüşmüş hale geldiğinden kapı önlerinden tuvaletlere kadar bu maddelerin kolayca alınıp satılabildiğinden” dinlediklerini aktardı.

 Ki bu örneklerin hiç biri yeni değil,  fakat yıllardır durum daha da kötüleşiyor ve kronik boyuta ulaşmış halde, ama MEB hiçbir şey yokmuş gibi gözlerini yummuş…

“Anadolu lisesine giden bir öğrenci üzerinden başka bir örneği anlatırken de, artık ailelerin dönüşümlü olarak ya da kendilerinin bizzat çocuklarını okula götürüp getirmek zorunda kaldıklarını çünkü evlerine yakın bir okula gidiyor olsalar bile artık yürüyerek okullarına gidemeyecek kadar can güvenliği sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını” neredeyse isim isim verecek oldu.

Çocukların büyük çoğunluğunun, ailelerinin ekonomik sıkıntılar yaşaması sebebiyle okula devam edemediğini  çalışmak zorunda kaldıklarını  okula gidiyor olsalar da ekonomide ki adaletsizliğin yarattığı daha iyi daha nitelikli okullara gidemedikleri için aldıkları eğitimin düşüklüğünden okulların nasıl içlerinin boşaltılmış olduğundan örnekler verdi.

  Bu gençlerin /çocukların, ailelerin kendi çocukluğunda(M.AKŞENER’in) bile görmediği bodrumdan/ sığınaktan bozma yerlerde hem de ne kiralarla yaşamak zorunda kaldıklarını ve tüm bunların sebebinin bu hükümet olduğunu gördükleri üzerinden anlatmaya başladı.

Belli ki miting meydanlarından daha somut veriler içermiş durumda bu ziyaretler..

Çünkü diyor ki Meral hanım; Evet mitingler yaptık  ve hatta Trabzon örneğini vererek belirttiği gibi hiç bu kadar kalabalığın olduğu bir Trabzon mitingi yaşamadım yılların siyasetçisi olduğum halde ama bunlardan ziyade ev ev  kapı kapı  ziyaretleri de yapmamız gerekiyor. Ben şimdi bunu yapıyorum.

Doğru yapıyor sayın M.AKŞENER …bizde gerek bu sayfada gerekse her türlü ortamlarda tamda bunu söylüyor/yazıyoruz…Kardeşim insanlara dokunun…onlarla bir bardak çayı paylaşın…onların yaşam alanlarına girin…

 Çünkü insanların sizinle gerçeklerini ve de dosdoğrularını paylaşacakları en önemli alanları buralardır…. evleridir….sığındıkları, barındıkları kısacası yaşam mekanlarıdır….Orada yalan yoktur orada bol kepçeden sallama yoktur…orada olduğundan başka görünme olmaz…çünkü her şey apaçık ortadır.. açsa ve aç olduğunu gizliyor olsa da kolayca anlayabilirsiniz….ya da bir mitilde 5 kişinin yatmak mecburiyetinde kalabildiğini rahatça fark edilebilirsiniz…

O nedenle tüm partiler için halkla temasın onlara dokunmanın en etkili yolu bu ev ziyaretleridir. Alanları milyonlarla doldurun… saman alevi etkisi gibidir ama yılmadan usanmadan yapılması gereken bu ev ziyaretleri en dokunaklı en kalıcı olanıdır..

CHP yönetiminde olanlar yapıyoruz zaten diyebilirler ama,

Meral AKŞENER ‘in izlenimlerinden anlaşılacağı gibi hem partililer hem de halkımız için önemli veriler oluşturuyor bu ziyaretler

Dolayısıyla biz yine yazalım

Parti liderlerinden il, ilçe başkanlarına ,kadın örgütlerinden, gençlik kollarına kadar evlere gidin gidebildiğiniz kadar

Ve orada gençleri çocukları  dinleyin

ve eğer okula gidebiliyorlarsa okullarında ki durumu, yaşanılanları eğitim öğretim ortamlarını ya da okula neden gitmek istemediklerini sorun!

Sonra bunları tek tek anlatın…halk o zaman kendisiyle ilgi sayfalara dokunduğunuzu hissedecek,  eğitimi , adaleti ve sağlık hakkı gibi en temel haklarını nasıl elde edemediğini anlayacaktır.



ARŞİV YAZILAR