Recai Bilgiç | Nedir bu terimler -Brasserie, Bistro ve Kafe | Güney Gazetesi Mersin
Recai Bilgiç

Nedir bu terimler -Brasserie, Bistro ve Kafe


10 kişiye Brasserie, bistro ve kafe nedir sorun ve muhtemelen 10 farklı cevap alacaksınız. Arasındaki farkları hiç merak ettiyseniz, işte cevapları!

Bir Brasserie ile Bistro ve kafe arasındaki farkı, özellikle "brasserie", "Bistro" ve "Café" terimleriyle karşılaşmışsanız, dışarıda yemek söz konusu olduğunda bilmek gerekir. Bunlar bir restorandın üç farklı türleridir. Bu terimler sıklıkla birbirinin yerine kullanılsa da farklı anlamlara sahiptir. Üçü arasındaki farkı anlamanıza yardımcı olmak için her birine daha yakından bakalım. Bistrolar, Brasserie ve kafeler, Fransa'daki Fransız tarihinin, kültürünün ve yemeklerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrıca Fransız yaşam tarzının bir yönünü deneyimleyebileceğiniz yerlerdir. Bütün dünyaya buradan dağılmışlardır.

Fransa’da Arkadaşlarınız ve ailenizle buluşmak istediğiniz yerin Kafe, Brasserie veya Bistro olduğunu bilirseniz ne yiyeceğinizi, resmi veya gayri resmimi olmanız gerektiğini anlarsınız

Brasserie anlamı birahanedir. Eskiden bira imalatı yapan genellikle aile işletmelere denirmiş. Biranın yanında meze servisi de yapılırmış.Brasserie, geleneksel yiyecekler sunan, genellikle büyük boyutlu, gayri resmi, uzun saatler açık olan bir restoran anlamına gelir. Hem iyi yemek isteyenlere hem de sırf iki tek atmak isteyenlere hitap eden lokanta tarzındaki bu yerler restoranlara göre daha makul fiyatlara sahiptir. Bu terimin yurdumuzdaki kullanım alanı ise bambaşkadır. Kelime anlamını birahane olan ve formatı bilinirken, bazı esnafların dükkânlarına Brasserie ismini koyarak mekânlarına sosyetik bir hava katarlar.

Brasserie, sabahtan gece geç saatlere kadar gün boyu yemek servisi yapar ve genellikle çok geleneksel yemekleri sunar.

Bistro, geleneksel Fransız yemekleri servis ettiği bilinen daha küçük ve daha samimi bir restorandır. "Bistro", hızlı anlamına gelen "bystro" kelimesinden gelir ve başlangıçta hızlı servis restoranı olarak anılırdı. Menü, genellikle pazarda bulunan ve satın alınan şeye göre günlük olarak değişir, bu nedenle bir kara tahtaya karalanır. Bistrolar, ucuz öğle yemekleri ile tanınırlar. Bir bistro bir restorandan daha küçüktür ve Garsonlar eğitimli olmayabilir ve birçok bistro daha bölgesel bir makul ücrete sahiptir.

Bistrolar ve Brasserie arasındaki en büyük fark, Bistrolar genellikle sadece öğle ve akşam yemeklerinde açıktır

Son olarak, bir kafe, Avrupa menşeli ve kahve, çay ve diğer içeceklerin yanı sıra hafif yemekler ve atıştırmalıklar servis ettiği bilinen bir restoran türüdür. Kafeler tipik olarak birahane ve bistrolardan daha küçüktür ve daha rahat bir atmosfere sahiptir. Genellikle gün boyunca ve akşamları açıktırlar ve insanların hızlı bir şekilde almak için uğradıkları popüler bir mekandır. Kafeler, rahat, mahalle işletmelerinden zarif, lüks mekanlara kadar değişebilir. Genellikle kruvasanlar, kekler, hamur işleri, sandviçler ve diğer hafif atıştırmalıklar gibi unlu mamuller servis ederler. Bu da onları arkadaşlarla dışarıda geçirilen bir gece için popüler bir yer haline getirir.

Sonuç olarak, Brasserie (birahaneler), bistrolar ve kafeler yiyecek ve içecek servisi yaparken, her birinin kendine özgü bir atmosferi ve menü seçenekleri vardır. Canınız ister hafif bir yemek ister bir şeyler atıştırmak veya bir fincan kahve içmek istiyor olun, bu restoranlarda herkes için bir şeyler var.

Bu nedenle, bir dahaki sefere dışarıda yemek yerken, içinde bulunduğunuz işletme türüne daha yakından bakın. Menüde lahmacun, kebap görürseniz şaşırmayın deneyiminin keyfini çıkarın.Nasılsa Terim Fransadan menü bizden.



ARŞİV YAZILAR