İlkay Adalıoğlu | İşte Öyle Bir Şey | Güney Gazetesi Mersin
İlkay Adalıoğlu

İşte Öyle Bir Şey


İnsanın çok yakınını kaybetmesi ne garip bi duyguymuş? Hani böyle zamanla ağırlaşıp acılaşarak yüreğine batıyor. Bazen tokmak gibi bazen ise kıymık…  Daha evvel tanışmadığın duygu, evrilerek her gün yanına başka kötücül arkadaşını katarak farklı yerden can yakıyor.

Ya kâğıt kesiği gibi içini çiziyor ya da tokmak gibi beynine vuruyor. Aslında böyle şeyleri ifade etmek pek kolay da olmuyor.

Yokluğunu en çok böylesi günlerde anlıyorum. ‘Bugün bizim kızların milli maçı var babaaaa…!’ dediğimde heyecanlanacak, saat kaçta? , hangi kanalda? sorularını yetmiş altıncı kez soracak, ‘ Akşam erken gel de birlikte izleyelim. Gelirken benim hesaptan kendine bira, çerez, bana da tatlı bir şeyler al’ diyecek biri yok artık.

Fenerbahçe Opet’in Sultanlar Ligi şampiyonluğunu ne kadar buruk kutladım bilemezsiniz. Yine masada aynı menü vardı fakat hükümete saydırıp Fenerbahçe’ye uygulanan baskıyı anlatacak bu şampiyonluğun ise herkese bi tokat niteliği taşıyacağını anlatacak kişi yoktu. “Oysa en çok O sevinirdi, keyiften çenesi düşer, saatlerce konuşmak isterdi” demekten kendimi alamadığımda kıymık batıyor işte.

Taze genel başkan Özgür Özel’in ‘muhalefetimsi yumuşak tavrına verip veriştireceğim hararetli arkadaşım olmadığını’ hatırladığımda tokmak olup ‘zınk’ ediyor mesela.

Akşam maç var. Siz bu yazıyı okuduğunuzda bizim kızlar, VNL’deki ilk karşılaşmasında Japon rakibini geçmiş olacak umarım. Ancak ben maç gününün sabahındaydım henüz. İçimdeki bu heyecan tahmin edersiniz ki buruklukla karışmış durumda. Hiçbir zamankine benzemeyen…

İnsan tanımadığı duyguyu yaşadığında n’apcanı bilmiyor.

Ancak söyle bir tedavi yöntemi buldum. Biraları çerezleri hazırlayıp karşıma Özlem Ablamı alacağım, annemi de ateşleyip tiyatroya dahil edeceğim. Ali Deniz arada katılır, Ali Bey’le de sonuçları hafta sonu tahlil ederiz artık.

Vargas vurdukça, Ebrar blok yaptıkça, Elif nefis plaselere devam ettikçe, Gizem muhteşem kurtarışlara imza attıkça keyiflenip bardağımı babamın ruhuna ‘şad olsun’ diyerek kaldırırım.

Bazı acılar hiç geçmez sadece mutasyon geçirirmiş anlaşılan.

Ne diyeyim?

Kızlarımıza iki turnuva döneminde de bol şanslar, bize de iyi seyirler olsun.



ARŞİV YAZILAR