İlkay Adalıoğlu

HAYDİ BİZİM KIZLAR


Filenin Sultanları çeyrek final biletini aldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız CEV Avrupa Şampiyonasında iddiasını yol kazasına rağmen koruyor.

 

Türkiye, bu dev organizasyona 1967, 2003 ve 2019’un ardından dördüncü kez ev sahipliği yapıyor. A Milli Kadın Voleybol Takımımız ise 2023 yılındaki tarihi şampiyonluğunun ardından turnuvaya ‘son şampiyon’ ünvanıyla katılıyor.

 

VNL’de altın madalyanın ardından Avrupa Şampiyonası’nın favori takımlarından biri olan A Millilerimiz, 6 kez Sinan Erdem Spor Salonunda seyirci desteğini arkasına alarak mücadele etti.

 

 

21 Ağustos’ta Letonya maçıyla şampiyona başladı. 3-1 yendiğimiz karşılaşmanın ardından sırasıyla Slovenya, Macaristan, Almanya çeyrek final yolculuğunda rakibimiz oldu. Ancak son dönemeçte Polonya yenilgisi kupa hayalimizi söndürmese de yolumuzu değiştirdi. Final güzergahında rakiplerimiz ve dengeler farklılaştı. 

 

Gruptan çıkan Azerbaycan ile çeyrek final bileti için Filenin Sultanları sahaya çıktı. Neyse ki karşılaşma A Millilerimizin baştan sona üstünlük kurmasıyla 3-0 net geçildi.

Böylece duruma son sekiz şablonu belirlendi.

Azerbaycan galibiyetiyle yarı final için Almanya ile bir kez daha mücadele edeceğiz.

 

 

Şu ana kadar CEV Avrupa Şampiyonası süresince skor dağılımları da şekillendi.

Buna göre Melisa Vargas 107 sayıyla en skorer oyuncumuz özelliğini korudu. Hücum gücüne defans, blok ve ace niteliklerini de güçlendiren Vargas turnuvanın en güçlü MVP adayı olarak karşımıza çıkıyor.

Vargas’ı 58 sayıyla Hande Baladın, 51 ile Zehra Güneş, İlkin Aydın 25, Jack Kısal 22, Elif Şahin ise 20 sayı kaydederek takip etti.

 

Burada pasörümüz Elif’e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Pas kalitesi bazen tartışma konusu edilse de uzun boy avantajıyla plase yeteneğini her geçen gün üst seviyeye taşıyor. Ayrıca son karşılaşmalarda ortaya koyduğu defans mücadelesi Elif’in pasör özelliğinin yanı sıra ekipteki gücünü artırıyor.

 

 

CEV Avrupa Şampiyonasında takımlara genel baktığımızda skorer isimler belli oldu. Tarihte ilk defa İsveç’i çeyrek finale taşıyan İsabelle Haak 174 sayı kaydederek üstün bir mücadele ortaya koydu. Letonya’nın hücum gücü Levinska 117, Belçika’dan Herbots 108, Vargas ise 107 sayıyla dördüncü sırada yer aldı.

 

Filenin Sultanları’nın başarılarından söz edeceksek Akdeniz Oyunları şampiyonu genç millilerimizden söz etmezsek eksik bırakmış oluruz.

 

İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 2026 Akdeniz Oyunları’nda finalde ev sahibini muhteşem geri dönüşle deviren Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımımız, tarihinde ikinci kez altın madalya kazandı.



ARŞİV YAZILAR