Abidin Yağmur | Bay gaz! | Güney Gazetesi Mersin
Abidin Yağmur

Bay gaz!


Sokak aralarında tüp gazı satan meşhur firmanın dillere dolanan bir melodisi vardı; tüp yüklü kamyonet sokaklarda dolaşırken, arada bir o melodi yükselirdi:

-Ayy, gazz!

***

Şimdilerde sokaklarda Aygaz satan pek yok, haliyle o melodiyi de duymuyoruz ama gaz ürünlerini satmaya devam edenler var.

Onların melodisi ise şöyle:

-Bayy, gaz!

***

Her topal satıcının bir kör alıcısı olmaz mı?

Gazla çalışan insanlar da, gaz satıcılarının potansiyel müşterisi. Gazı dolduran koşuyor siyaset meydanına, melodisi yükseliyor:

-Bayy, gaz!

***

Hem de ne gaz…

Cin olmadan adam çarpıyor misali,  canı sıkılınca parti kuranı da var, iki sohbet edip hayal kurdu mu kendini Büyükşehir Belediye Başkanı sananı da var.

Hükümet kurup hükümet devireni de var, iki kaldırım, bir sokak yapınca, koskoca bir şehrin çehresini değiştirdiğine inananı da var.

Gazıyla değil mi kardeşim!

Partide partilisi, medyada gazetecisi, mahallede azası, kahvehanede yancısı, dibek başında dibek dövücüsünün hınk deyicisi veriyor gazı, bizimkiler de tam gaz yol alıyor, melodileri yükseliyor:

-Bayy, gazz!

***

Siyasetin ustalarından bir abimiz der ki…

“…Mersin’de birkaç herif var. Bunlar gözlerine kestirdikleri varlıklı birinin etrafını sararlar. Abi sende potansiyel var, abi senden belediye başkanı olur derler, adamı gaza getirirler, adam adaylığa heves edince de adamı soyup soğana çevirirler, fakir ederler, ondan sonra başka birine giderler...”

Haksız mı?

Mersin’in sağına soluna bir bakın, belediye başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayaliyle tava getirilmiş, oyalanmış, hayal âleminde uçurulmuş, şişirilmiş, parası pulu yenmiş, sonra dımdızlak ortada bırakılmış siyasetçi eskileri göreceksiniz.

***

Kendi paralarıyla hayal kurup kendi paralarını batırdılarsa ne âlâ da…

Hali hazırda bir belediye başkanlığı koltuğunda otururken, öbür seçime daha 3,5 sene varken, erkenden ‘Abi sen Büyükşehir Belediye Başkanı olursun’ diyen gazcılardan gaz alan siyasetçiler; kendi babalarının parasıyla hayal kuruyor…

Kendi babalarının parasıyla mı balonunu uçurup uçurtmasını süzdürüyor…

Yoksa belediyenin parasıyla mı?

***

Şimdilik melodisi yükseliyor:

-Bayy, gazz!

Yakında kokusu da çıkar!



ARŞİV YAZILAR