İl Başkanı Ağustos’ta atanacak! | Güney Gazetesi Mersin

İl Başkanı Ağustos’ta atanacak!

DEVA Partisi’nin Mersinli Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda; “Mersin il başkanının kimin olacağını inanın bende bilmiyorum. Zaten bunu bilmemem gerekir. Doğru olan da bu. İl Başkanının kimin olacağına benim değil Mersinlilerin karar vermesi lazım. Ağustos ayı içerisinde Mersin il başkanımızı atamış olacağız” dedi.

İl Başkanı Ağustos’ta atanacak!


Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Mersinli Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan eşi Banu Babaoğlan ile birlikte Mersin’de yaygın ve yerel basının temsilcileri  ile bir araya geldi.  Hilton Hotel’de gerçekleşen sohbet havasında geçen programda Ali Rıza Babaoğlan ve Banu Babaoğlan kendilerini basın mensuplarını tanıtırken Mersin’in sorunlarını, yapılması gerekenleri ve parti ile ilgili görüşleri basın mensuplarından dinledi.

 

“HER BİR İL İÇİN 3 ADAY BELİRLİYORUZ”

İl Teşkilatı ile ilgili sorulan soruları yanıtlayan Ali Rıza Babaoğlan, “İl Teşkilatı için Mersin ile ilgili süreç bitmiş değil. Komisyon şeklinde aday olmak isteyen isimlerle görüşüyoruz. Her bir il için 3 aday belirliyoruz. Genel Merkez kimin il başkanı olacağına istişare sonucu karar veriyor. DEVA Partisi’nden kararları tek bir isim almıyor. DEVA Partisi olarak Türkiye siyasi tarihinden uzun yıllar kalıcı olmak için yola çıktık. Kendimizi merkez sağ ya da merkez sol olarak değil de merkez partisi olarak tanımlıyoruz. Bugüne kadar 33 İl Başkanımızı açıkladık. 20 günde 33 il başkanımızı atadık. Mersin ve Adana’da listeler son halini almadığı için daha uzun sürecek. Çok kısa bir sürede 22 il başkanımızı daha atadığımızı göreceksiniz.  Mersin’de çok sayıda iş insanı ile görüştük. Bizim talebimizle olan görüşmeler oldu. Onların talebiyle olan görüşmelerimiz oldu. Mersin il başkanının kimin olacağını inanın ben de bilmiyorum. Zaten bunu bilmemem de gerekir. Doğru olan da bu.Biz lider değil , kadro hareketiyiz. İl Başkanının kimin olacağına benim değil Mersinlilerin karar vermesi lazım. Bu görüşmeleri bu yüzden yapıyoruz. Her kesimden insanın görüşünü alıyoruz. Olabildiğince her kesimin üzerinde mutabık olduğu bir ismi belirlemeye çalışıyoruz. Bunlar içerisinde akademisyenler, iş insanı ve esnaf var. Bunlarla görüşme halindeyiz ve süreç bitmiş değil. Ağustos ayı içerisinde Mersin il başkanımızı da atamış olacağız” dedi. (Haber Merkezi)