Mersinliler 15 Temmuz’u unutmadı | Güney Gazetesi Mersin

Mersinliler 15 Temmuz’u unutmadı

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında Mersinliler Güney Gazetesi’ne konuştu.

Mersinliler 15 Temmuz’u unutmadı


“ASKERİN NE İŞİ VAR BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE?”

Darbe boğaz köprüsünde yapılmaz diyen esnaf Mahmut Karatay, 15 Temmuz gecesi ile ilgili görüşlerini anlatı. Karatay “Ben evimdeydim saat 22.30 darbe olduğuna dair bir haber izledim ve ardından hemen dışarıya çıktım. Ve Mezitli tarafından yaklaşık bin kişiye yakın bir grup ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptıklarını gördüm. Burada anlamadığım şey o bin kişiye yakın grubun nasıl bu kadar hızlı toplandığıydı” diyen Mahmut Karatay şöyle konuştu. “En basitinden ben 1996’da bu kişinin ajan ola bileceğini düşünürken ülkeyi idare eden insanlar bilmiyorlar mı? yani anlayacağınız taviz tavizi getirir. Ben darbenin olduğuna inanamadım. Böyle darbe yapılmaz. Darbe hükümete karşı olur Başbakana, Bakanlara, Cumhur Başkanına olur onlara baskın yapılır, boğaz köprüsüne gidilmez. Ayrıca yöneticililer Ankara’da olur İstanbul’da değil askerin ne işi var boğaz köprüsünde? Yani insanın aklı ile dalga geçmesinler. Darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Fethulla Gülen’e küfür edenler o zaman biz zaten beraber yürüdük derlerdi.”

 

“DARBE BENCE GERÇEKLEŞSEYDİ HERKES TOP YEKÜN SAVAŞIRDI”

Darbe gerçekleşseydi top yekûn darbeye karşı savaşılacağını ileri süren Şehriban Defişet “Ben o gece evdeydim uyuyordum ezan sesleriyle uyandım. Hemen haberlere ve dışarıya baktım bağrışmalar ve korna seslerini duyunca hemen annemleri aradım onlara darbenin olduğunu söyledim. Sonrasında ise sabaha kadar hiç uyumadım. Ülkemizde hep bir savaş algısının olmasıyla birlikte bu olaylarda oluşunca tamam dedim artık savaşa girdik. Ayrıyeten aleminde yanımda olmayışı beni daha çok korkutmuştu.  O süreç boyunca da evden hiç çıkmadım.  Eğer darbe gerçekleşseydi bence herkes silahını alır o darbeye karşı top yekûn savaşırdık bir kaos olurdu elbet ama biz hep birlikte o durumunda üstesinden gelirdik.” diye konuştu.

 

“İNSANLARIN ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Darbecilere karşı “Keşke bende savaşa bilseydim diyen” Nermin Güngör “15 Temmuz gecesinde ben uyuyordum yeğenim beni uyandırıp darbe girişiminin olduğunu söyledi. O an çok koktum üzerinden biraz vakit geçince televizyonda onca insanın öldüğüne dair haberleri duyunca çok üzüldüm.” dedi.

 

“DARBE OLSAYDI ÜLKEDE ESARET OLURDU”

Darbe girişimi sırasında Aktütün Karakolunda askerlik görevini yerine getirdiğini söyleyen Celal Koçovalı girişim sırasında o an sokağa çıkıp onlarla savaşmak istediğini belirtirken “Eğer darbe gerçekleşişeydi ülkemizde esaretten başka hiçbir şey olmazdı. İnşallah bundan sonra böyle bir şey yaşamayız.” dedi.

Kocasından çekinen Mersinli kadın yurttaş “Benim herif biraz yabani” diyerek görüş beyan etmek istemedi. (Haber Merkezi)