Başkan Bozdoğan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Başkan Bozdoğan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı

Gazeteciliğin sorumluluk ve vicdan gerektiren onurlu bir meslek olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Başkan Bozdoğan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Bozdoğan, “Basında sansürün kaldırılışının 112. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, Milletin müşterek sesidir” sözlerine mazhar olan, gecesini gündüzüne katarak, tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışı ile kamuoyunu doğru bilgilendiren tüm basın emekçilerini selamlıyorum” dedi.

Toplum düzeninin korunmasında gazetecilere de büyük bir rol düştüğünü hatırlatan Başkan Bozdoğan , “Demokrasimizin temel vazgeçilmez yapı taşlarından biri olan basın, vatandaşların bilgilenme ve haber hakkının en etkili aracıdır. Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkılar sunan yerel ve ulusal basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu bağlamda tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, görevlerinde sağlık ve başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)