Zabıta göreve çağrısı! | Güney Gazetesi Mersin

Zabıta göreve çağrısı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile Akdeniz Belediyesi Zabıta ekipleri arasında yaşanan ‘scooter’ gerginliği hizmetlerin aksamasına da davetiye çıkardı.

Zabıta göreve çağrısı!


ZELİHA ÖZİPEK

Şehrin en işlek bölgesi olan Akdeniz’de seyyar satıcılar, her bölgede alanları işgal etti. Seyyar satıcıların pandemi döneminde hiçbir kurala uymayarak satış yapması bölgedeki esnaf ile birlikte yaşayan vatandaşları huzursuz etti. Sosyal mesafeye uymadan ve maske takmadan Mesudiye Mahallesi’nde satış yapan seyyar satıcılar büyük tehlike oluşturuyor. Seyyar satıcıdan alışveriş yapan vatandaşlar ise, araçların önünde yoğunluk oluşturarak sosyal mesafeyi hiçe sayıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi Zabıta ekiplerine görev çağrısında bulunarak hizmete davet etti.

 

VATANDAŞ RAHATSIZ

Öte yandan Mesudiye Mahallesi ve yakın mahallede oturan vatandaşların Suriyeliler’in kuralları çiğnemesinden rahatsız olduğu öğrenildi. Suriyeli vatandaşların sosyal mesafe ve maske yasağını delmesinin yanı sıra birçok alanı da işgal ettikleri öğrenildi. Bölgede seyyar satıcılık yapan birçok esnafın Suriyeli olduğu iddia edildi.