"Millet Bahçesi ile övünenler ağaçları kestiler" | Güney Gazetesi Mersin

"Millet Bahçesi ile övünenler ağaçları kestiler"

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, geçtiğimiz hafta DSİ tarafından Müftü Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları kapsamında asırlık ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, ağaç kesimi ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Ateş, "Müftü Deresi’nde DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmasında 100 yıllık ağaçlar katledildi. İşin sorumluları olay hakkında, ‘Bizim sınırlarımızda değil’ diyerek olaydan sıyrılmaya çalışıyor" dedi.




ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Geçtiğimiz hafta Mersin kamuoyunda büyük yankı uyandıran Müftü Deresi kenarında bulunan asırlık ağaçların kesimine tepkiler devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş,  asırlık ağaçların kesiminin sorumlularının belli olduğunu belirterek konun takipçisi olacaklarını söyledi.  Asırlık ağaçların Millet Bahçesi projesi kapsamında kesildiğini kaydeden Ateş, bu tür projelerin tamamen ranta dayalı olduğunu doğal ve kültürel mirası yok ettiğini ifade etti.  Bu projelere dair Mimarlar Odasının ve Şehir Plancıları Odasının açıklamalarının olduğunu anlatan Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mersin'de yapılacak olan Millet Bahçesi projesi de bir maziyi kültürü temsil eden ve sahilde olan birkaç tane stattan biri olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumuna yapılmıştır. Bu yönüyle her yer de olduğu gibi Mersin'de de Millet Bahçesi talanı temsil etmektedir. Millet Bahçesi projesi absürtlüklere doymuyor tabi. 140 dönüm üzerine peyzaj çalışması yapacağız yeşillendirme yapacağız diye övünenler işe ağaç kesimiyle başlamıştır! 

Projenin olduğu sahada boy boy fotoğraflar veren övünç kaynağı olarak sunan Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Gültak, ağaç kesiminin halk tarafından tepkiyle karşılanmasından sonra birden projeden sorumlu kendileri değilmiş gibi suçu Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özyiğit’e atmaya çalışmıştır. Sorumlular bellidir. Projeyle övünenlerdir. Onlar talan ve rant projeleriyle övüne dursunlar biz de doğayı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız."