Eğitim-İş okullardaki hijyen hazırlıklarını sordu | Güney Gazetesi Mersin

Eğitim-İş okullardaki hijyen hazırlıklarını sordu

Okulların maske, dezenfektan ve temizlik elemanı konusunda hazırlık yapmadığını ileri süren Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, "Okullarda temizlik görevleri İŞKUR’dan gönderilen çalışanlar tarafından yapılmaktadır. İŞKUR ‘dan gelenler en erken kasım ayında başlatılıyor. Peki Eylül ve Ekim aylarında okulların temizlik ve dezenfektan işlemlerini kim yapacak?” dedi.

Eğitim-İş okullardaki hijyen hazırlıklarını sordu


ZELİHA ÖZİPEK

 

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, okulların 21 Eylül’de açılması yönündeki açıklamalara rağmen okulların salgın sürecine hâlâ hazır olmadığına dikkat çekti.

Özellikle dezenfektan, maske, temizlik elemanı ve sağlık görevlisi konusunda sıkıntı yaşayacağını belirten Boyar, “Öğretmenler olarak bizler okulların açılması için velilerimizden ve öğrencilerimizden daha istekliyiz. Ancak dünyada hiçbir şey sağlıktan önemli değildir. Sağlık dışında her şeyin telafisi vardır. Bizler özel okul sahiplerinin tamamen ticari dayatması ile değil öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlığının en üst düzeyde güvenlik tedbirleriyle korunduğu ortamlar hazırlanarak açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

‘OKULLARA MASKE TEMİNİ SAĞLANMADI’

Milli Eğitim Bakanlığı ve merkezi yönetimin, pandemi sürecinin devam edeceğini bilmesine rağmen okulların açılması için gereken koşulların hiçbirini sağlamadığını ifade eden Hakan Boyar, “Milli Eğitim Bakanlığı neleri yapmadı? Milli Eğitim Bakanlığı yeterince öğretmen alımı yapmadı. İhtiyacı karşılayacak kadar derslik yapmadı. Okulların temizliğini sağlayacak hizmetli almadı. Okulları açması halinde gerekli olacak temizlik maddeleri ve maske teminini sağlamadı. Okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlık durumlarını takip edecek sağlık görevlileri temin etmedi Servislerle taşınacak öğrencilerin nasıl taşınacağını belirlemedi. Okulların ısıtma ve soğutma sistemlerini pandemiye uygun hale getirmedi. Bu şartlar oluşturulmadan okulların açılaması zaten mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

“Okullarda temizlik görevleri İŞKUR’dan gönderilen çalışanlar tarafından yapılmaktadır. İŞKUR ‘dan gelenler en erken kasım ayında başlatılıyor. Peki Eylül ve Ekim aylarında okulların temizlik ve dezenfektan işlemlerini kim yapacak” sorusunu da gündeme getiren Boyar, bu sorunların aşılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve eğitimci sendikalarıyla eş güdüm içinde çalışması gerektiğine işaret etti.