Tekstil işçisi sesini duyurmak istiyor! | Güney Gazetesi Mersin

Tekstil işçisi sesini duyurmak istiyor!

Mersin’de her geçen gün artan Covid-19 vakaları özellikle tekstil atölyelerinde çalışan işçiler arasında daha sık görülüyor. Bugüne kadar iki işçinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği Serbest Bölge’de, işçiler önlemlerin arttırılması için sesini duyurmaya çalışıyor.

Tekstil işçisi sesini duyurmak istiyor!


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Mersin Serbest Bölge'de faaliyette bulunan tekstil atölyelerinde çalışan işçiler arasında Covid-19 vakaları artıyor. Birçok tekstil firmasının bulunduğu atölyelerde testi pozitif çıkan işçilerin her geçen gün artmasına rağmen üretime ara verilmemesi işçiler arasında tedirginliğe neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde kronik astım hastası olan ve risk grubunda yer alan Emirhan Kezer'in Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından firmanın üretime ara vermediği ve işçilerin can güvenliği için hiçbir tedbir almadığı iddia edildi.

Daha öncede bir işçinin hayatını kaybetmesine rağmen üretime ara vermeyen firmaların önlem almaması tepkilere neden olurken Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği vakaların görüldüğü firmaları sosyal medya hesabında yayınlayarak önlemler alması konusunda uyarıyor.

Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, Serbest Bölge'de faaliyet gösteren bir tekstil atölyesinde çok sayıda vaka olduğu yönünde şikayetler aldıklarını firmanın üretime ara vermesi için çağrıda bunduklarını belirterek, "Artan korona vakaları nedeniyle sendikamıza gelen şikayetin ardından karantina kapsamında iki hafta üretime ara verme çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrımızın ardından akşam mesai bitiminde yapılan toplantı ile 2 hafta üretime ara verilmiştir.

Mersin Serbest Bölgede hangi firmalarda korona vakaları olduğunu bilmekte, duyurmaktayız. Duyurmaya da devam edeceğiz. Bu firmaları da geç olmadan karantina tedbirleri kapsamında üretime 2 hafta ara vermeye çağırıyoruz" denildi.

 

İŞÇİLER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

İşçiler seslerini sendikanın sosyal medya hesabından duyurmaya çalışıyor.  Serbest Bölge'deki firmalarda çalışan işçiler yetkililere sesini duyurmak ve çalıştıkları firmalarda gerekli önlemlerin alınması için sosyal medya üzerinden çağrıda bulunuyor. Üretime iki hafta ara verilen firmada çalışan bir işçi paylaşımında şu ifadelere yer vermiş: “Atölyede her geçen gün vaka artışı oluyor. Bugün üç arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Birinin durumu ağır. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ara tatil vermek için illa bir arkadaşımızı kaybetmiş olmak mı gerekiyor?”

 

"HAYATIMIZI RİSKE ATIYORLAR"

Bir başka tekstil işçisi de CİMER, Mersin Valiliği, Mersin İl Pandemi Kurulu, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Bilim Kurulu'nu etiketlediği paylaşımında çalıştığı tekstil atölyesinde yaklaşık bir ay önce bazı çalışanlarda virüs görüldüğünü 20 günlük denetimin ardından yeniden işe başladıklarını ancak hiçbir tedbir alınmadan çalışmak zorunda bırakıldıklarını yazarak, "Bir iki gün ateş ölçüp maske verdiler. Sonra onu bir daha yapmadılar. Hepimiz risk altındayız. Korkarak çalışıyoruz. Hayatımızı, canımızı riske atıyorlar. Sosyal mesafe hiçbir şekilde korunmuyor. Yemekhanemizde yemek yenilecek yer yok. Tüm işçiler iç içe yemek yiyor. Bizlere yardımcı olup sesimizi duyurursanız çok memnun olurum.” sesini duyurmaya çalıştı.