Öğretmenlerin işi duaya kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenlerin işi duaya kaldı

Tüm uyarılara, önlem alın çağrılarına rağmen okullar açıldı, daha öğrenciler okula gelemeden covid-19 şüphesiyle karantinalar başladı. Mersin Ersoy Ortaokulu’nda 70 öğretmen ve personel, yakın temas ya da temas şüphesiyle karantinaya alındı. Okul idaresi durumu watsap grubundan dualarınıza ihtiyacımız var diyerek duyurdu. Eğitim-İş bütün okullar için benzer risklerin olabileceğine dikkat çekti ve Mersin’de yaklaşık 400 öğretmenin karantinada olduğunu iddia etti.

Öğretmenlerin işi duaya kaldı


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Mersin Ersoy Ortaokulu’nda 70 öğretmen ve personelin, covid-19 taşıyıcısıyla temas etmiş olabilecekleri şüphesiyle evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.

Olay, okul idaresinin watsap grubundan attığı mesajla duyuldu. Mesajda, “Ersoy Ortaokulu olarak 70 personel karantinada, bir arkadaşımız hastaneye yatırıldı. Dualarınızı bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Sadece bir okulda 70 kişinin karantinaya alınmak zorunda kalınması Mersin eğitim camiasında kısa sürede duyuldu ve geniş yankı uyandırdı.

Gelişmeleri değerlendiren Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Mersin’de öğretmenlerin kontrolsüz ve hiçbir önlem alınmadan çağrılması sonucunda koronavirüse yakalanan öğretmen sayısında hızlı bir artış olmuştur. Bize gelen bilgilere göre şu an Mersin’de koronavirüse yakalanan ve koronavirüse yakalanan hasta ile temas halinde olup karantinaya alınan öğretmen sayısı yaklaşık olarak 400 ü bulmuştur. 26 Ağustos’ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı esnek çalışma ve Milli Eğitim Bakanının öğretmenleri okulda fazla tutmamaya çalışın işlerini uzaktan yapsınlar sözlü talimatına rağmen bazı işgüzar idareciler öğretmenleri gereksiz yere okula getirtmeye çalıştıkları bizlere ulaşan şikayetler arasındadır” dedi.

 

"ÜCRETE GÖRE SINIF UYGULAMASI KABUL EDİLEMEZ"

Canlı derslerin 7 Eylül’de başlayacak olmasına rağmen öğretmenlerin şimdiden derslere başladığını ifade eden Hakan Boyar, “Milli Eğitim Bakanlığı internet ve bilişim araçları olmayan öğrencilerin sorununu çözememiş geçen dönem ki aksaklıkların devam etmesine neden olmuştur” diye konuştu.

Okullardan kendilerine ulaşan diğer bir şikayet konusunun, bazı okulların öğrenci nakil ve kayıtlarında velilerden fahiş kayıt ücretleri istemesi olduğunu kaydeden Boyar şunları söyledi:

“Bazı Okul idarelerinin ücrete göre sınıf uygulaması kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkemizin yaşadığı bu zor süreçte işinden çıkarılan veya aylarca dükkanını kapalı tutmak zorunda kalanların yaşadığı sıkıntının üzerine birde okullarda bu insanlardan kayıt parasının istenmesi vicdansızlıktır. Velilerimizden kayıt parası talep eden okul müdürlerin uyarılması ve haklarında gerekli yasal işlemin başlatılmasını talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı acilen ek bütçe talep etmeli ve okulların ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Eğer bu bütçe arttırılmazsa velilerimizi maske parası, dezenfektan parası, temizlik parası, temizlik maddeleri parası gibi gider paraları gibi talepler beklemektedir.”