‘Celal - Azrail Son Notayı Bekler’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Celal - Azrail Son Notayı Bekler’

Mustafa Sağlamer, yeni biyografik romanında Atatürk’ün “Şark Bülbülü” diye çağırdığı Celal Güzelses’in yaşam hikayesini kendine has üslubuyla kaleme aldı. 5 Ekim’de imza gününde Mersin’de okurlarıyla buluşacak olan Sağlamer, usta ismi, “Olağanüstü bir ses, çelik gibi bir karakter, mütevazı bir bilge” şeklinde yorumladı.

 ‘Celal - Azrail Son Notayı Bekler’


Gazeteci-yazar, Artı TV “Artı Hafta Sonu” program yapımcısı ve sunucusu Mustafa Sağlamer, ikinci kitabı “Celal – Azrail Son Notayı Bekler” isimli biyografik romanında, müzik tarihimizin en nadide isimlerinden “Şark Bülbülü” lakaplı Celal Güzelses'in yaşamını kaleme aldı. Atatürk'ün, “Şark Bülbülü” diye çağırdığı Güzelses için Sağlamer, “Olağanüstü bir ses, çelik gibi bir karakter, mütevazı bir bilge” yorumunu yapıyor.

Sağlamer, Celal Güzelses’i radyo günlerinden tanıdığını belirterek, “Diyarbakır Maarif Koleji'nde okurken arkadaşım Emrah Özpirinçci'nin, “Şark Bülbülü”nün torunu olduğunu öğrendim. Emrah’la 54 yıldır arkadaşız. Emrah bir gün bana, ’Dedemin biyografisini yazar mısın?’ dediği zaman oldukça heyecanlandım. Celal Güzelses 66 plak doldurmuş ve uluslararası ün yapmış bir ustaydı. Bunun üzerine, biyografik romanda karar kıldık” dedi.

 

 

ŞARK BÜLBÜLÜ GÜZELSES’İN YAŞAMI

 

Sağlamer, Güzelses’in yaşamı ile ilgili; “Güzelses, Osmanlı döneminde Diyarbakır'da, kendisinin ve kız kardeşinin karnını doyurma savaşı veren öksüz ve yetim bir çocuktur. Olağanüstü bir ses, çelik gibi sağlam bir karakter, mütevazı bir bilge. Bir benzeri yok. Celal Güzelses'i de birileriyle aynı sınıfa koymak, Picasso'nun “Guernico”su ile Kenan Evren'in “Kişneyen Beygir” tablosunu karşılaştırmaya benzer” diyerek lafı gediğine koymayı da ihmal etmedi.

 

 

KİTABIN GELİRİ ATATÜRK VAKFI’NA

 

Sağlamer, sanatçının torunu Senarist Emre Özpirinçci’nin Dedesinin adını taşıyan bu kitabı, Atatürk Vakfı'na armağan ettiğini belirtti. 5 Ekim’de Mersin’de düzenlenecek imza gününde sağlanacak gelir de Atatürk Vakfı’na verilecek. Okurlar kitabı ataturkvakfi@org.tr adresinden isteyebilir. 20 TL'den satışa sunulan kitabın geliriyle ihtiyaç sahibi çocuklara burs imkânı doğacak. (Haber Merkezi)