Pandeminin vurduğu özel tiyatrolar açık havada halkla buluşacak | Güney Gazetesi Mersin

Pandeminin vurduğu özel tiyatrolar açık havada halkla buluşacak

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, pandemi sürecinde perdelerini açamayan ve hem maddi hem manevi büyük kayıplar yaşayan yerel tiyatroların yeniden ayağa kalkabilmesi için, belediyelerin de desteğiyle açık hava gösterilerine başlayacaklarını söyledi.

Pandeminin vurduğu özel tiyatrolar açık havada halkla buluşacak


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kayadelen,  “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ülkemizi de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Günlük hayatımızın akışını altüst eden bu süreç, alışkanlıklarımızdan vazgeçmemize, yaşam standartlarımızı değiştirmemize neden oldu. Ve ne yazık ki ülke genelinde ilk vazgeçilen, yasaklanan şeylerden biri sanat oldu. Bu durum normal süreçte de maddi olarak zorlanan ve bu süreçten olumsuz etkilenen sanatçıları iyice çıkmaza soktu ve devletten destek alamayınca sonun başlangıcını yaşamaya başladılar. Sahnesini kapatan tiyatrolar, müzik aletlerini satan müzisyenler ve en acısı intihar edenler var.  Mersin Tiyatro Derneği olarak pandeminin bu olumsuz şartlarını hafifletmek için bir proje hazırladık ve yerel yönetimlere sunduk. Mersin’deki bütün yerel tiyatro gruplarını kapsayan bu proje açık havada, pandemi şartlarına uygun ortamda yerel grupların oyunlarını sahnelemesini içermektedir. Amacımız, aylardır sahneleri kapalı olan yerel gruplara maddi destek olmanın yanı sıra, pandemi döneminde bunalan Mersin halkının alternatif etkinliklerle ‘nefes almasına’ katkıda bulunmaktır” dedi.

 

6 EKİM-11 EKİM ARASINDA YAPILACAK

Haziran ayında belediyelerle görüştüklerini, Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt geldiğini, ilçe belediyelerinden ise yanıt beklediklerini anlatan Kayadelen,  “Yerel yönetimlerin, sanatçılarla işbirliği içinde ortak projeler üreterek, kentin gelişmesine, toplumun dönüşmesine katkı sağlaması gerektiğine inanmaktayız. 30 Haziran 2020 tarihinde makamında görüştüğümüz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer de aynı inançla projemizi, pandemi şartlarına uygun olarak açık havada gerçekleştirmek üzere onayladı. Mersin Tiyatro Derneği’nin projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 6-11 Ekim tarihleri arasında hayata geçiyor. Her akşam bir tiyatro oyununun ücretsiz sahneleneceği etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)