Yerlikaya’dan kaçak inşaat mı? | Güney Gazetesi Mersin

Yerlikaya’dan kaçak inşaat mı?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi AKP’li İsmail Yerlikaya’nın kardeşine ait okul alanı işaretli arsaya antrepo yapmaya başladığı iddiası Mersin’de şok etkisi yaptı.

Yerlikaya’dan kaçak inşaat mı?


AKP’li Büyükşehir Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’nın okul inşaatı işaretli alana kaçak inşaata başladığı iddiası ortalığı karıştırdı. Edinilen bilgiye göre, Toroslar Belediyesi Meclis Üyesi olan AKP’li Yerlikaya’nın çevresinde çok sayıda konut olan ve imar planında “Okul alanı” olarak işaretli 8821 metrekarelik alana antrepo yapmak için çalışmalara başladığı öğrenildi.

 

OLAY ÇEVREDE OTURAN VATANDAŞLARIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

Kız kardeşi M.A üzerine Toroslar’da kayıtlı ve imar planında “okul alanı” olarak işaretli yaklaşık 9 dönümlük arsada inşaata başlayan İsmail Yerlikaya’nın Toroslar Belediyesi’nde nüfusunu kullanarak asıl dosyayı sümen altı yaptırdığı iddia edildi. Antrepo yapmak için gerçekleştirilen kaçak yapılaşmaya ilişkin Toroslar Belediyesi’ne yapılan şikayetle ilgili ne gibi işlem yapıldığı ise bilinmiyor. Bilindiği gibi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birleşiminde Yerlikaya’nın partisinin kararlarına uymadığı ve CHP ile yakınlaştığı dikkati çekmişti. (Haber Merkezi)