Milletvekili, diplomalı işsizler sorununa böyle dikkat çekti | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili, diplomalı işsizler sorununa böyle dikkat çekti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, üniversite mezunu olan ancak iş bulamayan gençlerin sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. Yenice Mahallesi’nde diplomalı işsizlerle bir araya gelip bir video çeken Başarır, “Ben muhalefet milletvekili olduğum halde utanç duyuyorum. Ama iktidarın yüzü kızarmıyor” dedi. Eyleme katılan işsiz gençler de diplomalarını yanlarında getirerek “İş arıyoruz” mesajı verdiler.

Milletvekili, diplomalı işsizler sorununa böyle dikkat çekti


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, üniversite mezunu olan ancak iş bulamayan gençlerin sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. Diplomalı işsizlerle bir araya gelip bir video çeken Başarır, “Ben muhalefet milletvekili olduğum halde utanç duyuyorum. Ama iktidarın yüzü kızarmıyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus’un Yenice Mahallesi’nde üniversite mezunu olduğu halde iş bulamayan gençlerle bir araya geldi ve sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla işsizlik sorununa dikkat çekti. Gençler ellerindeki diplomaları gösterirken Ali Mahir Başarır yayında şunları söyledi:

“Mersin Tarsus Yenice mahallesindeyiz. Görüyorsunuz ki sadece bir mahallemizde yüzden fazla iş bulamayan üniversite mezunu kardeşimiz, arkadaşımız var. Bunun bir sorumlusu olmalı. Ben bir Mersin milletvekili olarak utanç duyuyorum muhalefette olmama rağmen. Ama iktidarın yüzü kızarmıyor. Maalesef kızarmıyor. Ben utanç duyuyorum ve üzülüyorum. Pamukkale, Mersin, Gazi üniversitelerinden çok iyi bölümleri bitirmişler ama iş bulamıyorlar. Ben üzülüyorum. Saray üzülüyor mu? Ben utanıyorum. Saray utanıyor mu? Ben kahroluyorum. Saray kahroluyor mu? Olmuyor. Onlar her şeyin iyi olduğunu düşünüyor. Ana gerçek burada. Gerçek bu.”