MDOB Adana’da sahne alacak | Güney Gazetesi Mersin

MDOB Adana’da sahne alacak

MDOB Adana’da sahne alacak


Mersin Devlet Opera ve Balesi 13 Ekim 2020 Salı günü saat 20.00’ da Adana’da 01 Burda PGM Sahnesi’nde ‘Trio Konser’ düzenliyor.

Konserde bağlama sanatçısı Alican Gülle, viyolonsel sanatçısı Sadık Atakan Atabey ve trombon sanatçısı Ziya Arman yer alıyor. Perküsyon sanatçısı Alper Kılıç ve Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçısı Rufina Usmanova ise sanatçılara piyano ile eşlik ediyor.

Konserde Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Saliha Aktaş (Soprano ),  Nihan Çetin Aydın (Mezzo Soprano ) ve Hulusi Polat (Bariton) solist olarak yer alıyor.

Yaklaşık bir saat sürecek olan konserde Meksikalı besteci Pablo Beltran Ruiz’ in Mambo tarzındaki Sway parçası, Osvaldo Farres’in dünyaca ünlü popüler Quisas Quisas parçası , Neşet Ertaş’ ın Ahirim Sensin, Yazımı Kışa Çevirdin türküleri ve daha birçok  türkü Ziya Arman’ın aranjesiyle programda bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen, yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. (Haber Merkezi)