Barok Gecesi büyüledi | Güney Gazetesi Mersin

Barok Gecesi büyüledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB) keman sanatçıları ‘Barok Gecesi’ konserinde Vivaldi’den Bach’a klasik batı müziğinin seçkin eserlerini yorumladı. Konseri izleyenler unutulmaz bir gece yaşadı.

Barok Gecesi büyüledi


Mersin Devlet Opera ve Balesi 17 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’ da Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Barok Gecesi” konseri düzenledi, klasik müzik tutkunlarına bir kez daha unutulmaz bir gece yaşattı.

Konzertmeister Marina Kvlividze önderliğinde gerçekleşen konserde keman sanatçıları Müge Kıyıcı, Çağıl Çap, Utku Göksal, Sezen Nur Esen, Gülen Ege Serter, Çetin Ceviz sahne aldı.  Piccoloda ise orkestra sanatçısı Fırat Azimov seyircinin karşısına çıktı.

Programda Antonio Vivaldi’nin 4 Keman Konçertosu, Piccolo Flüt Konçertosu, Johann Sebastian Bach’ın Air in from Suite, 2 Keman Konçertosu, Luigi Boccherini’nin Minuet eseri ve Johann Pachelbel’in Kanon eseri yorulandı.

Yaklaşık 1 saat süren konser, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Konser sonunda seyirciler sanatçıları ayakta alkışladı. (Haber Merkezi)