Mersin’de kadın kooperatifi sayısı 6’ya çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de kadın kooperatifi sayısı 6’ya çıktı

Mersin’de kadın kooperatifi sayısı 6’ya çıktı


Mersin Valisi Ali İhsan Su, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadın kooperatifleriyle ilgili projesine Mersin’in de aktif olarak katıldığını söyledi. Su, “Daha önce bir tane kadın kooperatifimiz varken bu proje dahilinde 5 tane daha kuruldu ve kadın kooperatif sayımız 6'ya yükseldi. Bu konudaki çalışmaları sürdüreceğiz. Kadınlarımızı, daha fazla kadın kooperatifi kurmaları yönünde teşvik edeceğiz” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un video konferans aracılığıyla katılım gösterdiği Kadın Kooperatifleri Bölge Buluşması gerçekleştirildi.

Toplantıda Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Osmaniye valileri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, Akdeniz illeri kadın kooperatif dernekleri başkanları ve temsilcileri bir araya geldi.

Kadın kooperatifçiliği alanında iş birliklerini geliştirmek, farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve Kadın Kooperatifleri I. Bölge Buluşması’nın ikincisi olarak düzenlenen çevrimiçi toplantıda konuşan Bakan Selçuk, “Kadın Kooperatifleri II. Bölgesel Buluşması, kadın girişimciliğinin, kadın emeğinin, kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri. Bu buluşmanın Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği tarafından ilan edilen Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nde düzenlenmesi de son derece anlamlı. Ben bu vesile ile bütün çiftçi kadınlarımıza tarımsal üretimdeki emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“BİRÇOK KONUDA EĞİTİM VERİYORUZ”

Vali Ali İhsan Su, “Daha önce bir tane kadın kooperatifimiz varken bu proje dahilinde 5 tane daha kuruldu ve kadın kooperatif sayımız 6'ya yükseldi. Bu konudaki çalışmaları sürdüreceğiz. Kadınlarımızı, daha fazla kadın kooperatifi kurmaları yönünde teşvik edeceğiz. İlimizde bulunan kadın kooperatiflerimiz gıda, hediyelik eşya, tarımsal ürünler ve benzeri birçok farklı iş alanlarında faaliyet göstermeye devam ediyor. Aynı zamanda bu kooperatiflerde faaliyet gösteren kadınlarımıza finansal okur-yazarlıktan dijital okur-yazarlığa, iş sağlığı ve güvenliğine kadar birçok konuda eğitim vermeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki, bu toplantıda güzel örnekler ortaya çıkacak ve bu bilgilerin paylaşılması, kooperatifçiliğin gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)